Шоколадов мус с портокали

Шоколадов мус с портокали

Начин на приготвяне:

1. Нарежете на ситно шоколада и го разтопете на водна баня. Добавете портокалов ликьор.
2. Разбийте сметана до плътност и я сложете в хладилник да се стегне. Извадете я и добавете какаото към нея. разбъркайте до хомогенност с бавни движения.
3. Щом шоколадът е почти напълно разтопен, започнете да добавяте жълтъците един по един, като след всеки бъркате внимателно. Имайте предвид, че шоколадът ще се стегне и ще натежи. Дръпнете купата от огъня.
4. Добавете сметаната към шоколада с жълтъците на малки порции, като бъркате внимателно. Поставете муса в хладилник да се стегне.
5. Обелете и филитирайте портокалите. Подредете портокаловите резенчета на дъното на чиния. Върху тях оформете топка шоколадов мус с помощта на две супени лъжици. Поръсете муса с люспи червен пипер.

Продукти

  • 140 г натурален шоколад
  • 4 с.л. портокалов ликьор
  • 4 жълтъка
  • 4 с.л. какао
  • 185 мл бита сметана
  • 2 портокала

Свързани рецепти