Начин на приготвяне:
1. Нарежете на ситно шоколада и го разтопете на водна баня. Добавете портокалов ликьор.
2. Разбийте сметана до плътност и я сложете в хладилник да се стегне. Извадете я и добавете какаото към нея. разбъркайте до хомогенност с бавни движения.
3. Щом шоколадът е почти напълно разтопен, започнете да добавяте жълтъците един по един, като след всеки бъркате внимателно. Имайте предвид, че шоколадът ще се стегне и ще натежи. Дръпнете купата от огъня.
4. Добавете сметаната към шоколада с жълтъците на малки порции, като бъркате внимателно. Поставете муса в хладилник да се стегне.
5. Обелете и филитирайте портокалите. Подредете портокаловите резенчета на дъното на чиния. Върху тях оформете топка шоколадов мус с помощта на две супени лъжици. Поръсете муса с люспи червен пипер.
2. Разбийте сметана до плътност и я сложете в хладилник да се стегне. Извадете я и добавете какаото към нея. разбъркайте до хомогенност с бавни движения.
3. Щом шоколадът е почти напълно разтопен, започнете да добавяте жълтъците един по един, като след всеки бъркате внимателно. Имайте предвид, че шоколадът ще се стегне и ще натежи. Дръпнете купата от огъня.
4. Добавете сметаната към шоколада с жълтъците на малки порции, като бъркате внимателно. Поставете муса в хладилник да се стегне.
5. Обелете и филитирайте портокалите. Подредете портокаловите резенчета на дъното на чиния. Върху тях оформете топка шоколадов мус с помощта на две супени лъжици. Поръсете муса с люспи червен пипер.
Продукти
- 140 г натурален шоколад
- 4 с.л. портокалов ликьор
- 4 жълтъка
- 4 с.л. какао
- 185 мл бита сметана
- 2 портокала