Начин на приготвяне:

1. Сипете сметаната в тенджерка и я загрейте. Щом започне да излиза пара от нея, добавете листата мента. Разбъркайте и дръпнете от огъня. Оставете сметаната да се охлади на стайна температура за 1 час. /При възможност след това я поставете в хладилник за цяла нощ./
2. Сложете маслото в купа на водна баня. начупете шоколада при маслото и оставете да се разтопи.
3. Разбийте яйцата и захарта с помощта на миксер, на максимална скорост, докато сместа изсветлее и стане пухкава.
4. Прецедете сметаната и я разбийте леко с помощта на тел.
5. Към разбитите яйца, добавете малко от разтопения шоколад и малко от сметаната и разбъркайте внимателно. След това добавете останалия шоколад и още сметана. Разбъркайте до хомогенност.
6. Пресипете муса в стъклени чаши и оставете да престои на стайна температура за около час.

Продукти

  • 200 мл течна животинска сметана
  • 1 връзка мента
  • 80 т масло
  • 300 г натурален шоколад (70% какао)
  • 4 яйца
  • 100 г захар

Свързани рецепти