Начин на приготвяне:
1. Разбийте жълтъците със захарта до изсветляване. Добавете врялото мляко към жълтъците, като бъркате енергично.
2. Върнете сместа в тенджерката и я сложете на слаб огън. Бъркайте докато кремът започне да се сгъстява.
3. Дръпнете крема от котлона и добавете настъргания шоколад. Бъркайте, докато той се разтопи и сместа стане гладка. Оставете да се охлади.
4. Разбийте сметаната и охладете леко. Смесете я внимателно с шоколадовата смес и оставете муса да се стегне в хладилник.
5. За компота от мандарини обелете мандарините. Нарежете парченцата мандарини на половина и ги сложете в купа. Смесете ги с конфитюра, със сока от половин лимон и малко мандаринов ликьор.Разбъркайте.
6. Сервирайте компота от мандарини като основа, а отгоре топка от муса, която сте оформили с помощта на потопена във вряла вода лъжица.
2. Върнете сместа в тенджерката и я сложете на слаб огън. Бъркайте докато кремът започне да се сгъстява.
3. Дръпнете крема от котлона и добавете настъргания шоколад. Бъркайте, докато той се разтопи и сместа стане гладка. Оставете да се охлади.
4. Разбийте сметаната и охладете леко. Смесете я внимателно с шоколадовата смес и оставете муса да се стегне в хладилник.
5. За компота от мандарини обелете мандарините. Нарежете парченцата мандарини на половина и ги сложете в купа. Смесете ги с конфитюра, със сока от половин лимон и малко мандаринов ликьор.Разбъркайте.
6. Сервирайте компота от мандарини като основа, а отгоре топка от муса, която сте оформили с помощта на потопена във вряла вода лъжица.
Продукти
За муса:
- 180 г натурален шоколад /70%/
- 110 мл прясно мляко
- 2 жълтъка
- 30 г. захар
- 375 мл течна сметана
За компота от мандарини:
- 6 мандарини
- 2 с.л. кайсиев конфитюр
- 0.5 лимон
- сок
- 1 с.л. мандаринов ликьор