Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Шоколадов мус с компот от мандарини

категория 0/5
1. Разбийте жълтъците със захарта до изсветляване. Добавете врялото мляко към жълтъците, като бъркате енергично.
2. Върнете сместа в тенджерката и я сложете на слаб огън. Бъркайте докато кремът започне да се сгъстява.
3. Дръпнете крема от котлона и добавете настъргания шоколад. Бъркайте, докато той се разтопи и сместа стане гладка. Оставете да се охлади.
4. Разбийте сметаната и охладете леко. Смесете я внимателно с шоколадовата смес и оставете муса да се стегне в хладилник.
5. За компота от мандарини обелете мандарините. Нарежете парченцата мандарини на половина и ги сложете в купа. Смесете ги с конфитюра, със сока от половин лимон и малко мандаринов ликьор.Разбъркайте.
6. Сервирайте компота от мандарини като основа, а отгоре топка от муса, която сте оформили с помощта на потопена във вряла вода лъжица.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен