Начин на приготвяне:

1. Разбийте сметаната с помощта на миксер и я сложете в хладилник.
2. Начупете шоколада и го разтопете на водна баня.
3. Отделете белтъците от жълтъците. разбийте белтъците с помощта на мкисер. След това, малко по малко, добавете захарта. Жълтъците разбийте с уиски.
4. Добавете поизстиналия шоколад към разбитата сметана и разбъркайте внимателно с помощта на шпатула. Добавете разбитите белтъци и отново разбъркайте внимателно. накрая добавете жълтъците. Разбъркайте до хомогенност и поставете муса в хладилник за 1-2 часа.
5. Сипете 1-2 с.л. захар в тиган и щом тя започне да се карамелизира, добавете вишните. Гответе докато омекнат, но без да се разпадат. Настържете портоколава кора фино. Излейте малко уиски и фламбирайте. Пресипете вишните със соса в чашка.
6. Пресипете муса в шприц. Шприцовайте мус в стъклени чаши и поднесете с фламбирани вишни и резени лимон.

Продукти

  • 4 яйца
  • 200 г натурален шоколад
  • 60 мл уиски или коняк
  • 100 г захар
  • 200 г замразени вишни или от компот
  • 2 с.л. кафява захар
  • 1 ч.л. портокал
  • настъргана кора
  • 200 мл сладкарска сметана

Свързани рецепти