Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Шоколадов кекс с круши и зелено сирене

категория 0/5
1. Отрежете капачета на крушите, заедно с дръжките, и ги запазете.
Издълбайте крушите с помощта на лъжичка и ги напълнете със сирене. Затворете с капачетата.
2. Намажете правогълна форма за кекс с масло и я поръсете с брашно.
3. Смесете брашното с какаото, нишестето и бакпулвера.
4. В голяма купа сипете маслото и пудрата захар, разбъркайте с телена бъркалка, добавете ванилията и отново разбъркайте. Едно по едно добавете яйцата и разбърквайте енергично след всяко..
5. Прибавете брашното, нишестето, какаото и бакпулвера, като ги пресявате. Разбърквайте непрекъснато.
6.Сипете тестото във формата, а в него поставете крушите, на разстояние няколко сантиметра една от друга.
7. Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете кекса за около 35-40 минути. Кексът е готов, като го прободете с дървено шишче и по него не залепва тесто.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
Рецепта на: Йоланта Делибозова - Йоли