Начин на приготвяне:
1. Отрежете капачета на крушите, заедно с дръжките, и ги запазете.
Издълбайте крушите с помощта на лъжичка и ги напълнете със сирене. Затворете с капачетата.
2. Намажете правогълна форма за кекс с масло и я поръсете с брашно.
3. Смесете брашното с какаото, нишестето и бакпулвера.
4. В голяма купа сипете маслото и пудрата захар, разбъркайте с телена бъркалка, добавете ванилията и отново разбъркайте. Едно по едно добавете яйцата и разбърквайте енергично след всяко..
5. Прибавете брашното, нишестето, какаото и бакпулвера, като ги пресявате. Разбърквайте непрекъснато.
6.Сипете тестото във формата, а в него поставете крушите, на разстояние няколко сантиметра една от друга.
7. Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете кекса за около 35-40 минути. Кексът е готов, като го прободете с дървено шишче и по него не залепва тесто.
Издълбайте крушите с помощта на лъжичка и ги напълнете със сирене. Затворете с капачетата.
2. Намажете правогълна форма за кекс с масло и я поръсете с брашно.
3. Смесете брашното с какаото, нишестето и бакпулвера.
4. В голяма купа сипете маслото и пудрата захар, разбъркайте с телена бъркалка, добавете ванилията и отново разбъркайте. Едно по едно добавете яйцата и разбърквайте енергично след всяко..
5. Прибавете брашното, нишестето, какаото и бакпулвера, като ги пресявате. Разбърквайте непрекъснато.
6.Сипете тестото във формата, а в него поставете крушите, на разстояние няколко сантиметра една от друга.
7. Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете кекса за около 35-40 минути. Кексът е готов, като го прободете с дървено шишче и по него не залепва тесто.
Продукти
- 3 круши
- 80 г меко зелено сирене
- 125 г меко масло
- 100 г пудра захар
- 3 яйца
- 140 г брашно
- 20 г нишесте
- 20 г какао
- 1 ч.л. бакпулвер
- 2 капки екстракт от ванилия