1. В купичка смесете маята, щипка захар и малко топла вода. Разбъркайте и оставете сместа да шупне.
2. В голяма купа сипете брашното, добавете солта, захарта и какаото и разбъркайте. Направете кладенче в сместа и добавете маята. Разбъркайте.
3. Начупете на парченца различни видове шоколад - млечен шоколад с лешници, бял и натурален. Отделете около 50 г натурален шоколад. Добавете ги към тестото. Добавете още хладка вода и омесете гладко тесто. Месете тестото в продължение на 10 минути върху набрашнен плот.
4. Оформете тестото на топка и го поставете в тавичка. Начупете отделения шоколад на парчета и ги набучете в тестото така, че да стърчат. Покрийте го с прозрачно фолио и го оставете да втасва 30 минути.
5. Щом хляба удвои обема си, отстранете фолиото и печете в предварително загрята фурна на 220 градуса 10 минути, след това намалете на 190 градуса и печете още 15 минути.
6. Сервирайте шоколадовия хляб с горгонзола и червено вино.

Продукти

  • 500 г брашно щипка сол 30 г масло 1 пакетче суха мая 30 г захар топла вода 1 с.л. какао 100 г шоколад

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички