Шоколадов фондан с малинова мелба

Шоколадов фондан с малинова мелба

Начин на приготвяне:

1. Начупете шоколада в купа, добавете маслото и ги разтопете на водна баня.
2. Разбийте яйцата със захарта на пухкава пяна, с помощта на миксер.
3. Добавете брашното, като го пресявате. Разбъркайте внимателно с помощта на шпатула. Добавете ваниловата захар, а след това поизстиналия шоколад на струйка, като разбърквате с шпатула. Поставете сместа в хладилник за кратко.
4. Поставете конусовидни формички в плоска тава, постлана с хартия за печене и ги намаслете от вътрешната страна. Разпределете шоколадовата смес в тях, като не ги пълните до самия ръб. Печете десертите в предварително загрята фурна на 200 градуса 10 минути.
5. За малиновия сос сложете пресни или замразени малини в тиган. Добавете лимоновия сок и малко вода, ако е необходимо. Щом сместа заври, добавете захар на вкус и разбъркайте. Прецедете соса.
6. Сипете малинов сос на дъното на чинийки за десерт. Върху него поставете шоколадов фондан и го украсете с топка ванилов сладолед.

Продукти

За фондана:

  • 250 г натурален шоколад
  • 250 г масло
  • 4 яйца
  • 250 г захар
  • 100 г брашно
  • 1.5 ч.л. бакпулвер
  • 1 с.л. ванилова захар

За мелбата:

  • 200 г малини
  • 500 г ванилов сладолед
  • 1 с.л. лимонов сок
  • 4 с.л. захар

Свързани рецепти