1. Разтопете в тенджерка маслото и начупения шоколад. Бъркайте докато сместа стане гладка.
2. В купа пресейте брашното и пудрата захар. Добавете и бадемовото брашно, а след това и двата белтъка. Добавете и сместа от масло и шоколад. Разбъркайте внимателно до смесване на продуктите.
3. Намажете с разтопено масло хубаво четири чашки за печене. Напълнете ¾ от обема им със сместа. След това по средата на всяко поставете по едно блокче шоколад и го натиснете навътре. Допълнете от сместа в чашките, почти до ръба им. Поставете чашките в плоска тавичка и изпечете фондана за 20-25 минути на 150 градуса.

Продукти

  • 160 г натурален шоколад 50 г брашно 55 г пудра захар 90 г бадемово брашно 2 белтъка 100 г масло 4 блокчета натурален шоколад

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички