Начин на приготвяне:

1. Разтопете в тенджерка маслото и начупения шоколад. Бъркайте докато сместа стане гладка.
2. В купа пресейте брашното и пудрата захар. Добавете и бадемовото брашно, а след това и двата белтъка. Добавете и сместа от масло и шоколад. Разбъркайте внимателно до смесване на продуктите.
3. Намажете с разтопено масло хубаво четири чашки за печене. Напълнете ¾ от обема им със сместа. След това по средата на всяко поставете по едно блокче шоколад и го натиснете навътре. Допълнете от сместа в чашките, почти до ръба им. Поставете чашките в плоска тавичка и изпечете фондана за 20-25 минути на 150 градуса.

Продукти

  • 160 г натурален шоколад
  • 50 г брашно
  • 55 г пудра захар
  • 90 г бадемово брашно
  • 2 белтъка
  • 100 г масло
  • 4 блокчета натурален шоколад

Свързани рецепти