Шоколадов фондан
Рецепта от: Дона Хей
1. Разтопете в тенджерка маслото и начупения шоколад. Бъркайте докато сместа стане гладка.
2. В купа пресейте брашното и пудрата захар. Добавете и бадемовото брашно, а след това и двата белтъка. Добавете и сместа от масло и шоколад. Разбъркайте внимателно до смесване на продуктите.
3. Намажете с разтопено масло хубаво четири чашки за печене. Напълнете ¾ от обема им със сместа. След това по средата на всяко поставете по едно блокче шоколад и го натиснете навътре. Допълнете от сместа в чашките, почти до ръба им. Поставете чашките в плоска тавичка и изпечете фондана за 20-25 минути на 150 градуса.
2. В купа пресейте брашното и пудрата захар. Добавете и бадемовото брашно, а след това и двата белтъка. Добавете и сместа от масло и шоколад. Разбъркайте внимателно до смесване на продуктите.
3. Намажете с разтопено масло хубаво четири чашки за печене. Напълнете ¾ от обема им със сместа. След това по средата на всяко поставете по едно блокче шоколад и го натиснете навътре. Допълнете от сместа в чашките, почти до ръба им. Поставете чашките в плоска тавичка и изпечете фондана за 20-25 минути на 150 градуса.
Продукти
- 160 г натурален шоколад 50 г брашно 55 г пудра захар 90 г бадемово брашно 2 белтъка 100 г масло 4 блокчета натурален шоколад
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Джейми Оливър
Шоколадова пица калцоне
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Джейми Оливър
Суфле с ревен и яйчен крем
Рецепти Ненад Великович
Мини тартове с вишни