Шоколадов флан с горски плодове
Рецепта от: Франсишко Морейра
1. За основата смесете в купа маслото, бадемовото брашно, захарта и какаото. Разбийте с помощта на миксер до хомогенност.
2. Изсипете сместа на дъното на форма с пружина (диаметър 20 см) и я разпределете равномерно като я притискате.
3. За флана загрейте в тенджерка прясното мляко, сметаната и маслото. Разбъркайте докато маслото се разтопи и изсипете горещата смес върху начупения на парченца шоколад в купа. Разбъркайте с помощта на тел докато шоколадът се разтопи напълно. Добавете яйцето и разбийте с помощта на пасатор.
4. Разпределете горските плодове върху основата на сладкиша. Залейте с шоколадовата смес и печете в предварително загрята фурна на 170 градуса 20 минути.
5. Оставете сладкиша да изстине. Извадете го от формата и го поставете върху поднос. Украсете с пресни горски плодове по желание.
Продукти
- За основата:
- 50 г безсолно масло, на стайна температура
- 50 г захар
- 50 г бадемово брашно
- 15 г какао
- За флана:
- 60 г обезмаслено прясно мляко
- 15 г безсолно масло
- 125 г сметана (35% масленост)
- 1 яйце размер S
- 125 г шоколад (55% какао )
- 100 г пресни горски плодове
- горски плодове за украса
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Джейми Оливър
Шоколадова пица калцоне
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Джейми Оливър
Суфле с ревен и яйчен крем
Рецепти Ненад Великович
Мини тартове с вишни