Шоколадов флан с горски плодове

1. За основата смесете в купа маслото, бадемовото брашно, захарта и какаото. Разбийте с помощта на миксер до хомогенност.

2. Изсипете сместа на дъното на форма с пружина (диаметър 20 см) и я разпределете равномерно като я притискате.

3. За флана загрейте в тенджерка прясното мляко, сметаната и маслото. Разбъркайте докато маслото се разтопи и изсипете горещата смес върху начупения на парченца шоколад в купа. Разбъркайте с помощта на тел докато шоколадът се разтопи напълно. Добавете яйцето и разбийте с помощта на пасатор.

4. Разпределете горските плодове върху основата на сладкиша. Залейте с шоколадовата смес и печете в предварително загрята фурна на 170 градуса 20 минути.

5. Оставете сладкиша да изстине. Извадете го от формата и го поставете върху поднос. Украсете с пресни горски плодове по желание.

Продукти

  • За основата:
  • 50 г безсолно масло, на стайна температура
  • 50 г захар
  • 50 г бадемово брашно
  • 15 г какао
  • За флана:
  • 60 г обезмаслено прясно мляко
  • 15 г безсолно масло
  • 125 г сметана (35% масленост)
  • 1 яйце размер S
  • 125 г шоколад (55% какао )
  • 100 г пресни горски плодове
  • горски плодове за украса

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички