Шоколадов флан с горски плодове

Шоколадов флан с горски плодове

Начин на приготвяне:

1. За основата смесете в купа маслото, бадемовот брашно, захарта и какаото. Разбийте с помощта на миксер до хомогенност.

2. Изсипете сместа на дъното на форма с пружина (диаметър 20 см) и я разпределете равномерно като я притискате.

3. За флана загрейте в тенджерка прясното мляко, сметаната и маслото. Разбъркайте докато маслото се разтопи и изсипете горещата смес върху начупения на парченца шоколад в купа. Разбъркайте с помощта на тел докато шоколадът се разтопи напълно. Добавете яйцето и разбийте с помощта на пасатор.

4. Разпределете горските плодове върху основата на сладкиша. Залейте с шоколадовата смес и печете в предварително загрята фурна на 170 градуса 20 минути.

5. Оставете сладкиша да изстине. Извадете го от формата и го поставете върху поднос. Украсете с пресни горски плодове по желание.

Продукти

За основата:

50 г безсолно масло, на стайна температура

50 г захар

50 г бадемово брашно

15 г какао

 

За флана:

60 г обезмаслено прясно мляко

15 г безсолно мсало

125 г сметана (35% масленост)

1 айце размер S

125 г шоколад (55% какао )

100 г пресни горски плодове

 

горски плодове за украса

Свързани рецепти