Шоколадов десерт с лешници и еспресо
1. Сипете лешниците в тавичка и ги запечете на 180 градуса за 12-15 минути. Обелете лешниците, като ги изсипете върху кухненска кърпа и ги разтриете.
2. Постелете с харитя дъното и стените на тавичка с размери 35х25 см и подредете обелените цели лешници в две колонки на достатъчно разстояние една от друга.
3. Разтопете белия и черния шоколад в две отделни купи, на водна баня. Щом шоколадът започне да се топи, изключете котлона и бъркайте до гладкост. Към черния шоколад добавете смляното кафе и разбъркайте.
4. Изсипете тъмния шоколад в пространствата около лешниците, а белия - върху тях. С острието на нож размесете двата вида шоколад, а след това с палетен нож загладете повърхността. Оставете десерта да се охлади на стайна температура за 1 час.
5. Начупете шоколада и го поднесете към кафето.

Продукти

  • 1.5 ч.ч. лешници 375 г бял шоколад 375 г натурален шоколад /70%/ 2 ч.л. прясно смляно кафе

Начин на приготвяне: