Шницели от аншоа

Шницели от аншоа

Начин на приготвяне:

1. Почистете рибките аншоа, като отстраните главите им и главната им кост и ги разтворите като пеперуди. Съхранявайте почистената риба, поръсена със зехтин, в тавичка.
2. Поръсете рибата с царевично брашно, сол и черен пипер и я разклатете добре.
3. Нарежете на много ситно листата магданоз, стръкчетата копър, шалота и пресния лук. Сложете ги в купа и чукнете яйцата при тях. Разбъркайте добре и овкусете със сол, черен пипер и червен пипер. Разбъркайте.
4. Покрийте дъното на тиган със зехтин и го загрейте. Потапяйте добре оваляните в брашно филенца аншоа в сместа от зелени подправки и яйца и ги пържете до златисто, от двете страни. Изваждайте "шницелите" върху кухненска хартия.
5. За соса нарежете киселите краставички на малки кубчета. В купичка сипете киселото мляко и сметаната и разбъркайте добре. Добавете горчицата и разбъркайте отново. Овкусете със сол и черен пипер.
6. В единия край на чинията сипете от соса с кисели краставички и го поръсете със струйка соев сос. В другата част на чиния та подредете шницелите от аншоа.

Продукти

  • 250 г прясна аншоа
  • 1 ч.ч. фино царевично брашно
  • сол и черен пипер
  • 0.5 връзка копър
  • 0.5 връзка магданоз
  • 1 глава лук шалот
  • 1 стрък пресен лук
  • 2 яйца
  • щипка червен пипер
  • зехтин

За соса:

  • 4 кисели краставички
  • 2 с.л. цедено кисело мляко
  • 1 с.л. заквасена сметана
  • 1 ч.л. дижонска горчица
  • сол и черен пипер
  • щипка червен пипер
  • 1 ч.л. дижонска горчица

Свързани рецепти