Шницели от аншоа
1. Почистете рибките аншоа, като отстраните главите им и главната им кост и ги разтворите като пеперуди. Съхранявайте почистената риба, поръсена със зехтин, в тавичка.
2. Поръсете рибата с царевично брашно, сол и черен пипер и я разклатете добре.
3. Нарежете на много ситно листата магданоз, стръкчетата копър, шалота и пресния лук. Сложете ги в купа и чукнете яйцата при тях. Разбъркайте добре и овкусете със сол, черен пипер и червен пипер. Разбъркайте.
4. Покрийте дъното на тиган със зехтин и го загрейте. Потапяйте добре оваляните в брашно филенца аншоа в сместа от зелени подправки и яйца и ги пържете до златисто, от двете страни. Изваждайте "шницелите" върху кухненска хартия.
5. За соса нарежете киселите краставички на малки кубчета. В купичка сипете киселото мляко и сметаната и разбъркайте добре. Добавете горчицата и разбъркайте отново. Овкусете със сол и черен пипер.
6. В единия край на чинията сипете от соса с кисели краставички и го поръсете със струйка соев сос. В другата част на чиния та подредете шницелите от аншоа.

Продукти

  • 250 г прясна аншоа 1 ч.ч. фино царевично брашно сол и черен пипер 0.5 връзка копър 0.5 връзка магданоз 1 глава лук шалот 1 стрък пресен лук 2 яйца щипка червен пипер зехтинЗа соса:4 кисели краставички 2 с.л. цедено кисело мляко 1 с.л. заквасена сметана 1 ч.л. дижонска горчица сол и черен пипер щипка червен пипер 1 ч.л. дижонска горчица

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички