Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Шницел със зелева салата

категория 0/5
За салатата нарежете картофи на малки парченца и ги сварете. Извадете ги, прецедете ги и ги сложете в чиния върху салфетка да изстинат. В купа смесете нарязано бяло и червено зеле, кръгчета зелен лук. Добавете стафиди, които са киснали половин ден в студена вода. Овкусете салатата със сок от лимон и портокал, сол, черен пипер и малко зехтин. Оставете да престои. След това добавете и картофите и разбъркайте. Може да добавите малко майонеза или кисело мляко.
Месото за шницелите трябва да е изтънено. Разбийте яйцата и си пригответе галетата и брашното, към което добавете малко къри. Овкусете месото със сол и черен пипер и оваляйте първо в брашното, след това в яйцето, най-накрая в плътен слой галета. Пържете с фъстъчено, оризово или слънчогледово олио. При пърженето шницелите трябва да потъват в мазнина.
За деца:
да
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен