Шницел със зелева салата

Шницел със зелева салата

Начин на приготвяне:

За салатата нарежете картофи на малки парченца и ги сварете. Извадете ги, прецедете ги и ги сложете в чиния върху салфетка да изстинат. В купа смесете нарязано бяло и червено зеле, кръгчета зелен лук. Добавете стафиди, които са киснали половин ден в студена вода. Овкусете салатата със сок от лимон и портокал, сол, черен пипер и малко зехтин. Оставете да престои. След това добавете и картофите и разбъркайте. Може да добавите малко майонеза или кисело мляко.
Месото за шницелите трябва да е изтънено. Разбийте яйцата и си пригответе галетата и брашното, към което добавете малко къри. Овкусете месото със сол и черен пипер и оваляйте първо в брашното, след това в яйцето, най-накрая в плътен слой галета. Пържете с фъстъчено, оризово или слънчогледово олио. При пърженето шницелите трябва да потъват в мазнина.

Продукти

За салатата:

  • 250 г бяло зеле
  • 250 г червено зеле
  • 300 г картофи
  • 1 стрък зелен лук
  • 30 г стафиди
  • 1 лимон
  • сок
  • 1 портокал
  • сок
  • сол и черен пипер

За шницелите:

  • 400 г пуешко филе
  • 100 г брашно
  • 100 г галета
  • 2 яйца
  • сол и черен пипер
  • 1 ч.л. къри на прах
  • 150 г масло
  • зехтин

Свързани рецепти