Начин на приготвяне:
За салатата нарежете картофи на малки парченца и ги сварете. Извадете ги, прецедете ги и ги сложете в чиния върху салфетка да изстинат. В купа смесете нарязано бяло и червено зеле, кръгчета зелен лук. Добавете стафиди, които са киснали половин ден в студена вода. Овкусете салатата със сок от лимон и портокал, сол, черен пипер и малко зехтин. Оставете да престои. След това добавете и картофите и разбъркайте. Може да добавите малко майонеза или кисело мляко.
Месото за шницелите трябва да е изтънено. Разбийте яйцата и си пригответе галетата и брашното, към което добавете малко къри. Овкусете месото със сол и черен пипер и оваляйте първо в брашното, след това в яйцето, най-накрая в плътен слой галета. Пържете с фъстъчено, оризово или слънчогледово олио. При пърженето шницелите трябва да потъват в мазнина.
Месото за шницелите трябва да е изтънено. Разбийте яйцата и си пригответе галетата и брашното, към което добавете малко къри. Овкусете месото със сол и черен пипер и оваляйте първо в брашното, след това в яйцето, най-накрая в плътен слой галета. Пържете с фъстъчено, оризово или слънчогледово олио. При пърженето шницелите трябва да потъват в мазнина.
Продукти
За салатата:
- 250 г бяло зеле
- 250 г червено зеле
- 300 г картофи
- 1 стрък зелен лук
- 30 г стафиди
- 1 лимон
- сок
- 1 портокал
- сок
- сол и черен пипер
За шницелите:
- 400 г пуешко филе
- 100 г брашно
- 100 г галета
- 2 яйца
- сол и черен пипер
- 1 ч.л. къри на прах
- 150 г масло
- зехтин