Шницел със зелева салата
За салатата нарежете картофи на малки парченца и ги сварете. Извадете ги, прецедете ги и ги сложете в чиния върху салфетка да изстинат. В купа смесете нарязано бяло и червено зеле, кръгчета зелен лук. Добавете стафиди, които са киснали половин ден в студена вода. Овкусете салатата със сок от лимон и портокал, сол, черен пипер и малко зехтин. Оставете да престои. След това добавете и картофите и разбъркайте. Може да добавите малко майонеза или кисело мляко.
Месото за шницелите трябва да е изтънено. Разбийте яйцата и си пригответе галетата и брашното, към което добавете малко къри. Овкусете месото със сол и черен пипер и оваляйте първо в брашното, след това в яйцето, най-накрая в плътен слой галета. Пържете с фъстъчено, оризово или слънчогледово олио. При пърженето шницелите трябва да потъват в мазнина.

Продукти

  • За салатата:250 г бяло зеле 250 г червено зеле 300 г картофи 1 стрък зелен лук 30 г стафиди 1 лимон сок 1 портокал сок сол и черен пиперЗа шницелите:400 г пуешко филе 100 г брашно 100 г галета 2 яйца сол и черен пипер 1 ч.л. къри на прах 150 г масло зехтин

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички