Шницел със зелева салата
Рецепта от: Рудолф ван Веен
За салатата нарежете картофи на малки парченца и ги сварете. Извадете ги, прецедете ги и ги сложете в чиния върху салфетка да изстинат. В купа смесете нарязано бяло и червено зеле, кръгчета зелен лук. Добавете стафиди, които са киснали половин ден в студена вода. Овкусете салатата със сок от лимон и портокал, сол, черен пипер и малко зехтин. Оставете да престои. След това добавете и картофите и разбъркайте. Може да добавите малко майонеза или кисело мляко.
Месото за шницелите трябва да е изтънено. Разбийте яйцата и си пригответе галетата и брашното, към което добавете малко къри. Овкусете месото със сол и черен пипер и оваляйте първо в брашното, след това в яйцето, най-накрая в плътен слой галета. Пържете с фъстъчено, оризово или слънчогледово олио. При пърженето шницелите трябва да потъват в мазнина.
Месото за шницелите трябва да е изтънено. Разбийте яйцата и си пригответе галетата и брашното, към което добавете малко къри. Овкусете месото със сол и черен пипер и оваляйте първо в брашното, след това в яйцето, най-накрая в плътен слой галета. Пържете с фъстъчено, оризово или слънчогледово олио. При пърженето шницелите трябва да потъват в мазнина.
Продукти
- За салатата:250 г бяло зеле 250 г червено зеле 300 г картофи 1 стрък зелен лук 30 г стафиди 1 лимон сок 1 портокал сок сол и черен пиперЗа шницелите:400 г пуешко филе 100 г брашно 100 г галета 2 яйца сол и черен пипер 1 ч.л. къри на прах 150 г масло зехтин
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Печено пиле с картофи и домати
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джейми Оливър
Пица "Маргарита" и пица калцоне