Шишчета със свинско и аспержи
Рецепта от: Нико Рейнолдс
Цитгрусовата марината придава на месото аромат и го прави по-крехко. Аспержите пък се поливат с маринатата след като се изпекат. Много вкусен и лесен начин за приготвяне на храна на открито.
Продукти
- 500 г свинска плешка
- 250-500 г зелени аспержи
- 1 глава лук
- 4 скилидки чесън
- 1 портокал, кора и сок
- 2 с.л. сумак
- 1 с.л. сушена мента
- шепа пресен кориандър
- 3 с.л. зехтин
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
- 1. За маринатата нарежете лука и чесъна на много ситно и ги сложете в купа. Настържете фино кората на портокала и изтискайте сока му. Добавете сумака, сушената мента, сол и черен пипер. Нарежете листата кориандър на ситно и добавете и тях. Накрая добавете 2-3 с.л. зехтин и разбъркайте много добре. Разделете маринатата в две купи.
- 2. Изрежете излишната мазнина от месото и го нарежете на кубчета. Сложете ги в едната купа с марината и разбъркайте много добре. Поставете в хладилник за 30 минути. След това нанижете месото на по 2 шишчета (ако използвате дървени, накиснете ги предварително в студена вода). Печете шишчетата със свинско върху директен огън на барбекюто, по 5-6 минути от всяка страна.
- 3. Изрежете или отчупете твърдата част на аспержите. Разрежете аспержите на две и ги нанижете на по 2 шишчета. Поръсете ги със сол и зехтин и ги сложете върху директен огън, трябва да чуете цвърчене. Печете докато омекнат. Прехвърлете изпечените аспержи в чиния и ги поръсете с отделената марината.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печена наденица рагу
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Шишчета по гръцки /сувлаки/
Рецепти Къртис Стоун
Свински пържоли в хавайски стил
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Печено свинско с хрупкави картофи
Рецепти Микела Киапа
Свински медальони с ябълка, лук и сайдер
Рецепти Нико Рейнолдс
Печени наденички с полента със сирене и боб
Рецепти Том Керидж
Бургер с чоризо
Рецепти Стоян и Лора
Свинско руло