Шишчета със скариди, халуми и тиквички

Шишчета със скариди, халуми и тиквички

Начин на приготвяне:

1. В купа сложете опашките на скаридите, т.е. почистени. Добавете нарязан пресен кориандър, настърганата лимонова кора и зехтина. Овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте.
2. Нарежете тиквички на тънки ленти с помощта на картофобелачка. Нарежете сиренето на тънки парченца.
3. Увийте по едно парче сирене в една лента тиквичка. Промушете на дървен шиш по три такива рулца. Подредете готовите шишчета в тавичка и ги полейте с лимонов сок и малко сол.
4. Промушете дървен шиш през единия край на лента тиквичка, след това промушете една скарида и нагънете тиквичката. Забодете и другия край на лентата тиквичка. Оформените така шишчета подредете в тавичка.
5. Изпечете на огън или на скара шишчетата непосредствено преди сервиране.

За повече рецепти и информация посетете http://www.annabel-langbein.com/

Продукти

  • 20 бр. белени скариди
  • 45 мл зехтин
  • 1 шепа пресен кориандър
  • 1 лимон
  • настъргана кора
  • сол и черен пипер
  • 2 тиквички
  • 200 г сирене халуми

Свързани рецепти