Шишчета със сьомга и панчета
Рецепта от: Джъстин Скофийлд
1. Накиснете дървени шишчета в студена вода за 10 минути. Може да използвате и метални шишчета.
2. Нарежете филето от сьомга на кубчета с размери 3 см. Слайсовете панчета разрежете на две, по дължина. Обелете лука и го разрежете на четири. След това отделете слоевете му.
3. Сложете парчетата сьомга и лук върху дървена дъска и върху тях настържете фино обелените скилидки чесън. Полейте със зехтин и хубаво втрийте чесъна и зехтина в рибата и лука.
4. Увийте всяко парче сьомга в 1/2 слайс панчета. Нанижете сьомгата, увита в панчета на шишчетата като я редувате с парчета лук. Започнете и завършете нанизването с парче лук.
5. Загрейте добре грил-тиган. Поставете четирите шишчета в него и печете по 1 минута от всяка страна, общо 4-5 минути.
6. Сложете прецедената и студена киноа в купа. Махнете външния слой на фенела и нарежете вътрешността на тънки ивици. Добавете ги при киноата. Нарежете на едро бадемите и добавете и тях. Нарежете листата магданоз на ситно и ги добавете. За дресинга в купа смесете горчицата и прясно изцедения сок от портокала и лимона. Разбъркайте. Добавете на тънка струйка зехтин, като разбърквате енергично. Опитайте н вкус. Сипете първо половината дресинг върху киноата и разбъркайте добре. Ако е необходимо налейте още. Останалото количество дресинг може да съхранявате в бурканче в хладилника няколко дни.
7. По средата на чиния сипете от салатата с киноа. Върху нея поставете шишче със сьомга. Поръсете с тънка струйка зехтин и украсете със зелено стръкче от фенела.
Продукти
- 600 г филе от сьомга, без кожа и кости
- 4 с.л. зехтин
- 2 скилидки чесън
- 1 ч.ч. сварена бяла киноа
- 12 слайса панчета
- 1 глава червен лук
- 1 с.л. пълнозърнеста горчица
- 1/2 портокал, сок
- 1/2 лимон, сок
- 1 малка глава фенел
- 4 стръка магданоз
- 1/4 ч.ч. печени бадеми
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол
Рецепти Джейми Оливър
Шишчета по гръцки /сувлаки/
Рецепти Джейми Оливър
Три вида ризото