Шишчета с телешко със соев сос и сусам
Рецепта от: Ейнсли Хариът
Месото за тези шишчета е мариновано със соев сос, сусамово олио, джинджифил и лимонов сок. Шишчетата се пекат само 5 минути в грил-тиган, за да станат сочни и крехки.
Продукти
- 500 г телешко филе
- ¼ ч.ч. сусам
- зехтин
- За маринатата:
- ¼ ч.ч. сладък соев сос
- 1 ч.л. сусамово олио
- ¼ ч.ч. соев сос
- 1 ч.л. захар
- 1 скилидка чесън
- 1 ч.л. настърган джинждифил
- 1 лайм
- 3 с.л. сусам
- За сервиране:
- листа маруля
- 1 лимон
- 1 ч.л. сусам
Начин на приготвяне:
- 1. За маринатата смесете двата вида соев сос, сусамовото олио, захарта и фино настърганите чесън, джинджифил и кора на лайм. Добавете сок от лайм и сусам. Разбъркайте добре.
- 2. Нарежете месото, което трябва да е бе жили и мазнини, на парчета от по 2.5 см. Сложете ги в купта с маринатата и много добре разбъркайте, като масажирате месото.
- 3. Нанижете по 4-5 парчета месо в горната част на дървени шишчета. Поръсете ги със сусам и зехтин и ги запечатайте от всички страни в загрят грил-тиган. След това печете 2-3 минути, като ги обръщате регулярно.
- 4. Сервирайте шишчетата в голяма чиния, гарнирани с листа маруля, поръсени със сусам и кръгчета лимон.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Яхния, печен боб и салата
Рецепти Ненад Великович
Кисело зеле с орехи и телешко
Рецепти Лука Чиано
Хапки от пармезан с телешки тартар
Рецепти Марк Мориарти
Телешки бургер в чеснов хляб
Рецепти Стоян и Лора
Печени кюфтета с млечен сос
Рецепти Адам Лайо
Ренданг терлаги-лаги
Рецепти Къртис Стоун
Говежди стек с черен пипер и бренди сос
Рецепти Том Керидж
Бургер с пастрами
Рецепти Примож Долничар
Лазаня с пресни кори
Рецепти Силвия Колока
Салтимбока по римски