Месото за тези шишчета е мариновано със соев сос, сусамово олио, джинджифил и лимонов сок. Шишчетата се пекат само 5 минути в грил-тиган, за да станат сочни и крехки.

Продукти

  • 500 г телешко филе
  • ¼ ч.ч. сусам
  • зехтин
  • За маринатата:
  • ¼ ч.ч. сладък соев сос
  • 1 ч.л. сусамово олио
  • ¼ ч.ч. соев сос
  • 1 ч.л. захар
  • 1 скилидка чесън
  • 1 ч.л. настърган джинждифил
  • 1 лайм
  • 3 с.л. сусам
  • За сервиране:
  • листа маруля
  • 1 лимон
  • 1 ч.л. сусам

Начин на приготвяне:

  • 1. За маринатата смесете двата вида соев сос, сусамовото олио, захарта и фино настърганите чесън, джинджифил и кора на лайм. Добавете сок от лайм и сусам. Разбъркайте добре.
  • 2. Нарежете месото, което трябва да е бе жили и мазнини, на парчета от по 2.5 см. Сложете ги в купта с маринатата и много добре разбъркайте, като масажирате месото.
  • 3. Нанижете по 4-5 парчета месо в горната част на дървени шишчета. Поръсете ги със сусам и зехтин и ги запечатайте от всички страни в загрят грил-тиган. След това печете 2-3 минути, като ги обръщате регулярно.
  • 4. Сервирайте шишчетата в голяма чиния, гарнирани с листа маруля, поръсени със сусам и кръгчета лимон.

Свързани рецепти

Виж всички