Начин на приготвяне:
1. Разрежете парчето бонфиле по хоризонтал. Всяко парче нарежете на тънки дълги ленти.
2. Нанижете всяка лента месо на дървен шиш /ако правите шишчетата на барбекю, накиснете ги предварително във вода за няколко часа/, все едно шиете. Поставете шишчетата в чиния.
3. За соса сипете в тенджерка двата вида сос и горчицата. Разбъркайте. Добавете мед, сол, черен пипер и нарязаната на ситно скилидка чесън. Сложете соса на слаб огън, да се затопли леко. Дръпнете съда и потопете всяко шишче в соса. Подредете шишчетата отново в чиния и ги залейте с останалия сос. Оставете месото да се маринова за известно време.
4. За пюрето от патладжани направете дупки с вилица по цялата повърхност на всеки патладжан. Опечете ги върху котлон. Щом омекнат, те са готови. Увийте всеки патладжан в стреч фолио, като бонбон и ги оставете за известно време.
5. Счукайте в хаванче или нарежете на много ситно чесъна, като го поръсите с щипка сол. Нарежете магданоза на много ситно.
6. Обелете патладжаните с помощта на фолиото, като ги държите за дръжката. Дообелете патладжаните с помощта на лъжица. Накълцайте ги много на ситно и ги сложете в купа. Добавете магданоза и чесъна. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте хубаво. Добавете сметаната и отново разбъркайте, като едновременно с това леко мачкате патладжаните.
7. Сипете в грил-тиган 2 с.л. зехтин и го загрейте добре. Подредете шишчетата в тигана и ги печете, като често ги обръщате. Месото не трябва да прегаря, то трябва да остане сочно отвътре.
8. Сервирайте пюрето от патладжани за основа, а върху нея подредете шишчетата.
2. Нанижете всяка лента месо на дървен шиш /ако правите шишчетата на барбекю, накиснете ги предварително във вода за няколко часа/, все едно шиете. Поставете шишчетата в чиния.
3. За соса сипете в тенджерка двата вида сос и горчицата. Разбъркайте. Добавете мед, сол, черен пипер и нарязаната на ситно скилидка чесън. Сложете соса на слаб огън, да се затопли леко. Дръпнете съда и потопете всяко шишче в соса. Подредете шишчетата отново в чиния и ги залейте с останалия сос. Оставете месото да се маринова за известно време.
4. За пюрето от патладжани направете дупки с вилица по цялата повърхност на всеки патладжан. Опечете ги върху котлон. Щом омекнат, те са готови. Увийте всеки патладжан в стреч фолио, като бонбон и ги оставете за известно време.
5. Счукайте в хаванче или нарежете на много ситно чесъна, като го поръсите с щипка сол. Нарежете магданоза на много ситно.
6. Обелете патладжаните с помощта на фолиото, като ги държите за дръжката. Дообелете патладжаните с помощта на лъжица. Накълцайте ги много на ситно и ги сложете в купа. Добавете магданоза и чесъна. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте хубаво. Добавете сметаната и отново разбъркайте, като едновременно с това леко мачкате патладжаните.
7. Сипете в грил-тиган 2 с.л. зехтин и го загрейте добре. Подредете шишчетата в тигана и ги печете, като често ги обръщате. Месото не трябва да прегаря, то трябва да остане сочно отвътре.
8. Сервирайте пюрето от патладжани за основа, а върху нея подредете шишчетата.
Продукти
За шишчетата:
- 180 г телешко бонфиле
- 0.5 ч.ч. сос терияки
- 1 ч.ч. сос Уорчестър
- 2 с.л. едрозърнеста горчица
- 1 с.л. мед
- 1 скилидка чесън
За патладжаните:
- 5 патладжана
- 2 с.л. зехтин
- 1 с.л. заквасена сметана
- 5 стръка магданоз
- 0.5 лимон
- сок
- сол и черен пипер