Начин на приготвяне:

1. Измийте и подсушете сладките картофи без да ги белите. Надупчете ги на различни места с нож и ги сложете в микровълнова фурна за 8 минути. Може да изпечете картофите и във фурна, но за по-дълго време.
2. Подсушете пуешкото месо и го нарежете на парчета с големина 4х4 см. Сложете парчетата в купа. Към него добавете обелените и нарязани на ситно скилидки чесън, лимоновия сок и рас ел ханут. Разбъркайте добре и оставете месото в хладилник за 5-10 минути.
3. За плънката за картофите нарежете половината връзка пресен лук на тънки кръгчета, както и половината печените чушки, но на ивици. Сложете ги в купа и натрошете половината сирене върху тях.
4. Разрежете картофите на две и издълбайте всяка половинка с помощта на лъжица. Вътрешността на картофите сложете в купата с плънката. Разбъркайте добре. Напълнете картофите и ги подредете в тавичка. Запечете ги в предварително загрята фурна на 180 градуса за 8 минути.
5. Извадете месото и го подсушете леко, като отстраните чесъна. Сипете сусама в една чиния, а в купа разбийте яйцата. Потапяйте всяко парче месо първо в яйцата, а след го овалвайте в месото. Нанижете по 2 или по 3 парчета месо на дървено шишче, /предварително потопено в чаша със студена вода/,и ги поставете в тиган с 2-3 с.л. зехтин, загрят на средна температура. Печете шишчетата около 10 минути, от двете страни.
6. За салатата нарежете на колелца останалия пресен лук, останалите печените чушки на ивици, натрошете останалото сирене и добавете измитата и подсушена рукола. Овкусете с оцет и зехтин.
7. Поднесете пълнен картоф със салата и шишче.

Продукти

  • 4 сладки картофа
  • 3 скилидки чесън
  • 400 г пуешки гърди
  • 1 лимон
  • сок
  • 1 с.л. рас ел ханут
  • 1 връзка пресен лук
  • 300 г сирене
  • 2 яйца
  • 200 г сусам
  • 75 г рукола
  • оцет
  • зехтин

Свързани рецепти