Шишчета с крокети от броколи
Рецепта от: Ненад Великович
1. Нарежете трите вида месо на парчета. Гъбите разрежете наполовина, чушката и лука нарежете на едри парчета.
2. Накиснете дървени шишчета във вода. След това започнете да нанизвате парче месо, като редувате трите вида и парче зеленчук по ваш избор. /Препоръчително е пилешкото месо да са пада в средата на шишчето./ Овкусете шишчета със сол и пипер.
3. Сварете броколите до омекване. Изцедете ги и ги сложете в купа. Смесете ги с брашно, галета, яйца и сол и пипер - трябва да станат сухички. Оформете кюфтенца от сместа.
4. В грил-тиган поръсете малко зехтин и наредете шишчетата и крокетите да се пекат. На крокетите им трябват по 2-3 минути печене от всяка страна. /Може да направите подобни крокети от карфиол, картофи или ориз./
5. Сервирайте шишчетата, гарнирани с крокетите и със салата от зеленчуци, с каквито разполагате.
Продукти
- За шишчетата:200 г пилешко филе 200 г телешки бифтек 200 г свинско бонфиле сол и черен пипер 100 г гъби печурки 1 бр. зелена чушка 1 глава лук зехтинЗа крокетите:1 глава броколи 2 бр. яйца 2 с.л. брашно 2 с.л. галета сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Печено пиле с картофи и домати
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джейми Оливър
Пица "Маргарита" и пица калцоне