Шишчета с крокети от броколи

Шишчета с крокети от броколи

Начин на приготвяне:

1. Нарежете трите вида месо на парчета. Гъбите разрежете наполовина, чушката и лука нарежете на едри парчета.

2. Накиснете дървени шишчета във вода. След това започнете да нанизвате парче месо, като редувате трите вида и парче зеленчук по ваш избор. /Препоръчително е пилешкото месо да са пада в средата на шишчето./ Овкусете шишчета със сол и пипер.

3. Сварете броколите до омекване. Изцедете ги и ги сложете в купа. Смесете ги с брашно, галета, яйца и сол и пипер - трябва да станат сухички. Оформете кюфтенца от сместа.

4. В грил-тиган поръсете малко зехтин и наредете шишчетата и крокетите да се пекат. На крокетите им трябват по 2-3 минути печене от всяка страна. /Може да направите подобни крокети от карфиол, картофи или ориз./

5. Сервирайте шишчетата, гарнирани с крокетите и със салата от зеленчуци, с каквито разполагате.

Продукти

За шишчетата:

  • 200 г пилешко филе
  • 200 г телешки бифтек
  • 200 г свинско бонфиле
  • сол и черен пипер
  • 100 г гъби печурки
  • 1 бр. зелена чушка
  • 1 глава лук
  • зехтин

За крокетите:

  • 1 глава броколи
  • 2 бр. яйца
  • 2 с.л. брашно
  • 2 с.л. галета
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти