Шишчета с крокети от броколи

1. Нарежете трите вида месо на парчета. Гъбите разрежете наполовина, чушката и лука нарежете на едри парчета.

2. Накиснете дървени шишчета във вода. След това започнете да нанизвате парче месо, като редувате трите вида и парче зеленчук по ваш избор. /Препоръчително е пилешкото месо да са пада в средата на шишчето./ Овкусете шишчета със сол и пипер.

3. Сварете броколите до омекване. Изцедете ги и ги сложете в купа. Смесете ги с брашно, галета, яйца и сол и пипер - трябва да станат сухички. Оформете кюфтенца от сместа.

4. В грил-тиган поръсете малко зехтин и наредете шишчетата и крокетите да се пекат. На крокетите им трябват по 2-3 минути печене от всяка страна. /Може да направите подобни крокети от карфиол, картофи или ориз./

5. Сервирайте шишчетата, гарнирани с крокетите и със салата от зеленчуци, с каквито разполагате.

Продукти

  • За шишчетата:200 г пилешко филе 200 г телешки бифтек 200 г свинско бонфиле сол и черен пипер 100 г гъби печурки 1 бр. зелена чушка 1 глава лук зехтинЗа крокетите:1 глава броколи 2 бр. яйца 2 с.л. брашно 2 с.л. галета сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички