Шишчета с кюфтенца
Рецепта от: Микела Киапа
Сместа за кюфтенцата са от телешка кайма, хлебни трохи, яйца и пармезан. Нанизват се на шишчета заедно с кръгчета тиквички и чери домати. Пекат се за кратко на загрята скара. Свежо и вкусно!
Продукти
- 500 г телешка кайма
- 100 г настърган пармезан
- 1 скилидка чесън
- 100 г хлебни трохи
- 2 яйца
- шепа нарязан магданоз
- 2 тъмнозелени тиквички
- 20 чери доматчета
- 1 ч.л. сол
- 0.5 ч.л. прясно смлян черен пипер
- 1 с.л. зехтин
- 0.5 ч.л. едър лют червен пипер
Начин на приготвяне:
- 1. Накиснете дървени шишчета в студена вода.
- 2. В купа сложете каймата, настъргания пармезан, яйцата, смлените хлебни трохи, нарязаната на ситно обелена скилидка чесън, магданоза. Овкусете със сол и черен пипер. По желание добавете и лют червен пипер. Омесете всичко много добре с ръце.
- 3. Оформете малки топчета /колкото лешник/ от каймата.
- 4. Измийте и подсушете тиквичките. Отстранете краищата им и ги нарежете на кръгчета дебелина 2 см.
- 5. С мокри ръце започнете да редите шишчетата, като оставите по 3 см. свободни отгоре и отдолу. Кюфтенцата увивайте около шишчето, като ги притискате леко, а след това редувайте тиквичка и чери доматче. Поръсете шишчетата с малко зехтин и ги поръсете със сол и черен пипер.
- 6. Печете шишчетата от всички страни върху добре загрята скара или грил-тиган, 8-10 минути, до златисто.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Яхния, печен боб и салата
Рецепти Джейми Оливър
Карпачо
Рецепти Ненад Великович
Кисело зеле с орехи и телешко
Рецепти Лука Чиано
Хапки от пармезан с телешки тартар
Рецепти Марк Мориарти
Телешки бургер в чеснов хляб
Рецепти Стоян и Лора
Печени кюфтета с млечен сос
Рецепти Адам Лайо
Ренданг терлаги-лаги
Рецепти Нико Рейнолдс
Двоен чийзбургер с бекон
Рецепти Нико Рейнолдс
Сандвич с печена пържола
Рецепти Къртис Стоун
Говежди стек с черен пипер и бренди сос