Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Шишчета с кюфтенца

категория 0/5
1. Накиснете дървени шишчета в студена вода.
2. В купа сложете каймата, настъргания пармезан, яйцата, смлените хлебни трохи, нарязаната на ситно обелена скилидка чесън, магданоза. Овкусете със сол и черен пипер. По желание добавете и лют червен пипер. Омесете всичко много добре с ръце.
3. Оформете малки топчета /колкото лешник/ от каймата. 
4. Измийте и подсушете тиквичките. Отстранете краищата им и ги нарежете на кръгчета  дебелина 2 см.
5. С мокри ръце започнете да редите шишчетата, като оставите по 3 см. свободни отгоре и отдолу. Кюфтенцата увивайте около шишчето, като ги притискате леко, а след това редувайте тиквичка и чери доматче. Поръсете шишчетата с малко зехтин и ги поръсете със сол и черен пипер.
6. Печете шишчетата от всички страни върху добре загрята скара или грил-тиган, 8-10 минути, до златисто
За деца:
да
За вегетарианци:
не
Рецепта на: Микела Киапа