1. Обелете и нарежете тиквата на парчета с размери 3х3 см. Варете тиквата в тенджера с малко вода 5 минути. Прецедете я.
2. Почистете чушката и брюкселското зеле. Нарежете чушката на едри парчета, а брюкселското зеле - на половинки. Тофуто нарежете на парчета.
3. Нанижете тиквата, зеленчуците и сиренето на дървени шишчета в каквато искате последователност. Загрейте добре грил-тиган, сипете 1 с.л. зехтин и запечете шишчетата за по 3-4 минути от всяка страна. по време на печенето ги поръсете с още зехтин и ги овкусете със сол и черен пипер.
4. За дресинга смесете в купичка олиото от тиквени семки и лимоновия сок. Накъсайте листенцата мащерка и овкусете със сол.
5. За соса разбъркайте в купичка заквасената сметана с лимоновия сок. Добавете настърганото сирене горгонзола /или синьо сирене/ и нарязания на ситно копър. Разбъркайте добре. Ако искате соса да е по-рядък, добавете малко топла вода.
6. На дъното на чиния смесете листа рукола и нарязана на тънки ивички цикория. Поръсете салатата с дресинг. Върху салатата поставете две шишчета. Поднесете със сос.

Продукти

  • 400 г тиква 100 г сирене тофу 1 червена чушка 150 г брюкселско зеле шепа рукола 0.5 червена цикория "Радичио"За дресинга:2 с.л. тиквено масло 0.5 лимон сок 2 стръка мащерка солЗа соса:50 г сирене горгонзола 100 г заквасена сметана 0.5 лимон сок 3 стръка копър

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички