Начин на приготвяне:

1. В две отделни купички направете две маринати. В едната изтискайте сока на лайма, добавете кафявата захар и фино настъргания джинджифил със сока, който пусне той. Разбъркайте. В другата купичка сипете соевия сос и добавете по 1 с.л. зехтин и балсамов оцет. Добавете обелената и настъргана скилидка чесън. Разбъркайте.
2. Измийте добре ориза, прецедете го и го сложете тенджера. Залейте го с вода в съотношение 1:2. Щом оризът заври, добавете щипка сол, намалете силата на огъня и варете около 10 минути. Когато е поел почти цялата вода, добавете по 3-4 ч.л. от двете маринати и щипка нарязани листа мента. Дръпнете тенджерата от огъня и я увийте с кухненска кърпа.
3. Нарежете филето от сьомга на малки парчета. Обелете мангото и го нарежете на кубчета със същия размер.
4. Поставете кубчетата манго в маринатата със захарта и разбъркайте добре. Кубчетата сьомга поставете в маринатата със соев сос и разбъркайте добре.
5. Нанижете сьомгата и мангото на дървени шишчета, предварително накиснати във вода, като ги редувате. Изпечет ги върху добре загрята скара или плоча.
6. Поднесете шишчетата с гарнитура от ориз басмати.

Продукти

  • 1 манго
  • 300 г филе от сьомга
  • 0.5 лайм
  • 2 с.л. кафява захар
  • 1 с.л. настърган джинджифил
  • балсамов оцет
  • зехтин
  • ориз басмати
  • вода
  • сол
  • листа мента
  • 1 скилидка чесън
  • 1 ч.ч. соев сос

Свързани рецепти