Начин на приготвяне:

Нарежете на ситно лука и чесъна и ги запържете в дълбок тиган с олио. Изберете качествено пилешко или агнешко филе и го нарежете на ивици, а после на малки парчета. Овкусете ги с червения пипер и чилито и ги добавете в тигана. Нарежете трите чушки и гъбите и ги добавете и тях.
За соса нарежете зелените подправки и чесъна и ги смесете с киселото мляко. Овкусете със сол, черен пипер и лимонов сок.
Затоплете питките и ги сервирайте със задушеното месо със зеленчуци и лекия сос.

Продукти

  • 8 пълнозърнести питки
  • 400 г пилешко филе
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 ч.л чили на прах
  • 1 оранжева чушка
  • 1 зелена чушка
  • 250 г гъби
  • слънчогледово олио
  • сол и черен пипер

За соса:

  • 2 скилидки чесън
  • 2 стръка див лук
  • 2 стръка копър
  • 2 стръка босилек
  • 200 мл нискомаслено кисело мляко
  • 1 лимон

Свързани рецепти