Шауарма
Рецепта от: Рудолф ван Веен

Нарежете на ситно лука и чесъна и ги запържете в дълбок тиган с олио. Изберете качествено пилешко или агнешко филе и го нарежете на ивици, а после на малки парчета. Овкусете ги с червения пипер и чилито и ги добавете в тигана. Нарежете трите чушки и гъбите и ги добавете и тях.
За соса нарежете зелените подправки и чесъна и ги смесете с киселото мляко. Овкусете със сол, черен пипер и лимонов сок.
Затоплете питките и ги сервирайте със задушеното месо със зеленчуци и лекия сос.
За соса нарежете зелените подправки и чесъна и ги смесете с киселото мляко. Овкусете със сол, черен пипер и лимонов сок.
Затоплете питките и ги сервирайте със задушеното месо със зеленчуци и лекия сос.
Продукти
- 8 пълнозърнести питки 400 г пилешко филе 1 глава лук 2 скилидки чесън 1 ч.л. червен пипер 1 ч.л чили на прах 1 оранжева чушка 1 зелена чушка 250 г гъби слънчогледово олио сол и черен пиперЗа соса:2 скилидки чесън 2 стръка див лук 2 стръка копър 2 стръка босилек 200 мл нискомаслено кисело мляко 1 лимон
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол
Рецепти Джейми Оливър
Шишчета по гръцки /сувлаки/
Рецепти Джейми Оливър
Три вида ризото