Начин на приготвяне:
Нарежете на ситно лука и чесъна и ги запържете в дълбок тиган с олио. Изберете качествено пилешко или агнешко филе и го нарежете на ивици, а после на малки парчета. Овкусете ги с червения пипер и чилито и ги добавете в тигана. Нарежете трите чушки и гъбите и ги добавете и тях.
За соса нарежете зелените подправки и чесъна и ги смесете с киселото мляко. Овкусете със сол, черен пипер и лимонов сок.
Затоплете питките и ги сервирайте със задушеното месо със зеленчуци и лекия сос.
За соса нарежете зелените подправки и чесъна и ги смесете с киселото мляко. Овкусете със сол, черен пипер и лимонов сок.
Затоплете питките и ги сервирайте със задушеното месо със зеленчуци и лекия сос.
Продукти
- 8 пълнозърнести питки
- 400 г пилешко филе
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 ч.л чили на прах
- 1 оранжева чушка
- 1 зелена чушка
- 250 г гъби
- слънчогледово олио
- сол и черен пипер
За соса:
- 2 скилидки чесън
- 2 стръка див лук
- 2 стръка копър
- 2 стръка босилек
- 200 мл нискомаслено кисело мляко
- 1 лимон