Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Шарлота руска

категория 0/5
1. Сложете млякото в тенджера и добавете към него остърганата вътрешност на шушулките ванилия, както и празните шушулки. Оставете млякото на слаб огън десетина минути. Извадете празните шушулки.
2. Разтопете желатина на водна баня или накиснете листата желатин в студена вода.
3. Разбийте сметаната на ръка до гъстотата на пълномаслено кисело мляко. Охладете я.
4. Разбийте жълтъците със захарта на ръка до пяна. Добавете малко от топлото мляко, разбийте, а след това върнете сместа при останалото мляко на котлона. Бъркайте сместа, като движите телта отдолу нагоре бавно.Сместа не трябва да завира, а да се сгъстява постепенно. Щом се посгъсти сместа, дръпнете я от котлона и добавете поизстиналия желатин. Разбъркайте. Добавете сметаната и бъркайте с шпатула внимателно. Изсипете сместа в метална форма за пудинг или в съд с конусовидна форма. Замразете пудинга поне за 2 часа.
5. Формата със замразения пудинг потопете за съвсем кратко в тенджера с гореща вода. В средата на поднос или чиния натрошете една бишкота за опора. Обърнете пудинга. Ако потече леко, избършете течността.
6. За украсата разбийте сметаната със захарта до пухкавост и я прехвърлете в шприц. Слагайте по средата на всяка бишкота по малко сметана и я залепвайте за пудинга. Така "опаковайте" целия пудинг. Шприцовайте розички по борда на повърхността на шарлотата. По средата наредете филитирани парченца портокал, смесени с кайсиево сладко и поръсете с ядки шам-фъстък.
За деца:
да
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен