Шарени макарони

Шарени макарони

Начин на приготвяне:

1. За сиропа сипете захарта и водата в тенджерка и го варете, докато температурата му достигне 118 градуса. Най-добре използвайте кулинарен термометър. През това време разбийте 2 белтъка на твърда пяна, с помощта на миксер. Налейте топлия захарен сироп на струйка, като разбивате с миксер.
2. В друга купа разбийте другите 2 белтъка с помощта на тел, на течна пяна. Добавете фино смлените бадеми и разбъркайте. След това добавете пудрата захар и разбъркайте.
3. Добавете разбитите белтъци със захарен сироп към горната смес, на порции, като разбърквате внимателно, с помощта на шпатула, за да не се изгуби пухкавостта на белтъците. Разделете получената смес на две равни части, в две купи. Към едната част добавете няколко капки червена боя, а към другата - жълта. разбъркайте всяка смес, за да се получи равномерен цвят - розов и бледожълт. Пресипете всяка смес в шприц за еднократна употреба.
4. Постелете голяма плоска тава с хартия за печене. Шприцовайте розови и жълти кръгчета. Тръснете тавата и оставете сладките да изсъхнат за 30 минути. След това ги печете 17-25 минути в предварително загрята фурна на 150 градуса.
5. За малиновия крем сипете пресни или замразени малини в тенджерка заедно с вода, захар и лимонов сок и ги затоплете, докато захарта се разтопи, а малините станат на пюре. През това време, в купа разбийте маслото с помощта на миксер, до пухкавост. Добавете малиновото пюре малко по малко към маслото, като разбивате с миксер. Разбийте до хомогенност. Прехвърлете в шприц с гладък накрайник.
6. За крема с маракуя разрежете плодовете на половинки и издълбайте вътрешността им в цедка, поставена в купа. С помощта на лъжица притиснете вътрешността на плодовете така, че в купата да се получи гладко пюре. Прехвърлете пюрето в тенджерка и добавете захарта. Затоплете, докато захарта се разтопи. През това време в купа разбийте маслото с помощта на миксер. Добавете плодовото пюре и разбийте до хомогенност. Прехвърлете в шприц с гладък накрайник.
7. Шприцовайте по малко крем с маракуя върху половината жълти сладки. захлупете с втора жълта сладка и притиснете леко. Върху половината розови сладки шприцовайте малинов крем. Захлупете с втора розова сладка.

Продукти

За сладките:

  • 2 белтъка
  • 275 г фино смлени бадеми
  • 175 г пудра захар
  • червена боя за хранителни цели
  • жълта боя за хранителни цели

За сиропа:

  • 2 белтъка
  • 125 г захар
  • 50 мл вода

За малиновия крем:

  • 100 г малини
  • 50 г захар
  • 50 мл вода
  • 1 ч.л. лимонов сок
  • 175 г меко масло

За крема от маракуя:

  • 4 плода маракуя
  • 100 г захар
  • 175 г масло

Свързани рецепти