1. За тортата разбийте мекото масло със захарта с помощта на миксер, докато сместа стане гладка и пухкава. Добавете яйцата едно по едно, без да спирате разбиването. Добавете 1/3 от количеството брашно, като го сипвате лъжица по лъжица, при непрекъснато разбъркване. Добавете бакпулвера. След това добавете 1/3 от киселото мляко. Продължете да добавяте брашно и кисело мляко като ги редувате. Разбийте до хомогенност. Накрая добавете захарните пръчици и разбъркайте с помощта на шпатула.

2. Намаслете дъното и стените на правоъгълна тавичка (33х23 см) и постелете дъното и стените с хартия за печене. Изсипете сместа в тавичката и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса с вентилатор 50 минути. Проверявайте готовността на тортата с помощта на клечка, тя трябва да излезе напълно чиста. След изваждане от фурната оставете тортата да изстине 5-10 минути. След това я извадете и я поставете с долната страна нагоре върху решетка да изстине напълно.

3. За глазурата разбийте маслото с помощта на миксер до пухкавост. Добавете пудрата захар малко по малко, при непрекъснато разбиване. Добавете ваниловата паста и няколко капки розова боя и гореща вода. Разбийте докато сместа стане хомогенна и цветът и изсветлее.

4. Разнесете глазурата на равномерен слой върху тортата. Поръсете с цветни захарни пръчици и нарежете на еднакви квадратни парчета.

Продукти

  • 400 г безсолно масло
  • 350 г фина захар
  • 6 яйца
  • 2 ч.л. ванилова паста
  • 430 г брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 300 мл мътеница или кисело мляко
  • 80 г цветни захарни пръчици
  • За глазурата:
  • 200 г безсолно масло
  • 300 г пудра захар
  • 2 ч.л. ванилова паста
  • розова боя
  • 1-2 с.л. гореща вода
  • цветни захарни пръчици

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички