Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Шарен шоколадов кекс с рикота

категория 0/5
1. Разбийте мекото масло със захарта. Добавете яйцата едно по едно, като продължавате разбиването. Смесете предварително брашното и какаото, за да няма бучки в тях и ги добавете към останалите продукти. Разбийте до гладкост.
2. Намажете с масло дълбока продълговата форма за кекс. Постелете дъното и стените с хартия за печене. Оставете краищата на хартията да стърчат над формата, за да можете по-лесно да извадите кекса.
3. Смесете рикотата с пудрата захар и разбъркайте с тел. Добавете яйцето и разбъркайте.
4. Изсипете шоколадовата кексова смес във формата и я загладете. Върху нея изсипете сместа с рикота. С помощта на шпатула разбъркайте двете смеси с плавни движения. Загладете отгоре и печете кекса на 180 градуса 45 минути.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен