Шарен шоколадов кекс с рикота
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Разбийте мекото масло със захарта. Добавете яйцата едно по едно, като продължавате разбиването. Смесете предварително брашното и какаото, за да няма бучки в тях и ги добавете към останалите продукти. Разбийте до гладкост.
2. Намажете с масло дълбока продълговата форма за кекс. Постелете дъното и стените с хартия за печене. Оставете краищата на хартията да стърчат над формата, за да можете по-лесно да извадите кекса.
3. Смесете рикотата с пудрата захар и разбъркайте с тел. Добавете яйцето и разбъркайте.
4. Изсипете шоколадовата кексова смес във формата и я загладете. Върху нея изсипете сместа с рикота. С помощта на шпатула разбъркайте двете смеси с плавни движения. Загладете отгоре и печете кекса на 180 градуса 45 минути.
2. Намажете с масло дълбока продълговата форма за кекс. Постелете дъното и стените с хартия за печене. Оставете краищата на хартията да стърчат над формата, за да можете по-лесно да извадите кекса.
3. Смесете рикотата с пудрата захар и разбъркайте с тел. Добавете яйцето и разбъркайте.
4. Изсипете шоколадовата кексова смес във формата и я загладете. Върху нея изсипете сместа с рикота. С помощта на шпатула разбъркайте двете смеси с плавни движения. Загладете отгоре и печете кекса на 180 градуса 45 минути.
Продукти
- За шоколадовата смес:190 г меко масло 220 г пудра захар 2 яйца 125 г брашно 45 г какаоЗа рикотата:250 г рикота 50 г пудра захар 1 яйце
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Пай с ябълки и къпини
Рецепти Бисквити с кашкавал
Рецепти Хляб със сирене и маслини
Рецепти Рудолф ван Веен
Бохемски колачета
Рецепти Рудолф ван Веен
Колебяка
Рецепти Рудолф ван Веен
Кралски кейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Кекс с гранола
Рецепти Божана Кацарова
Гювеч със заешко и гъби
Рецепти Божана Кацарова
Козуначена торта
Рецепти Нина Бабич
Сладкиш с бадеми и шоколад