Шаран по бразилски
Рецепта от: Ненад Великович
1. Поръсете котлетите шаран със сол и черен пипер от двете страни. Оваляйте ги в брашно.
2. Загрейте тиган с 2 с.л. зехтин в него. Изпържете котлетите от двете страни, по 3-4 минути от всяка страна. Извадете ги в чиния.
3. Нарежете лука, чушките и доматите на шайби. Нарежете орехите. Запържете зеленчуците в тигана, в който сте пържили рибата. Добавете орехите. Щом зеленчуците омекнат, върнете рибата и залейте с кокосовото мляко. Добавете доматеното пюре, разбъркайте и овкусете със сол и черен пипер.
4. Оставете соса да къкри на слаб огън 20 минути, като от време на време обръщате рибата.
5. Сервирайте в дълбока чиния сос със зеленчуци, а върху тях котлет шаран. Поръсете с нарязан на ситно магданоз.
2. Загрейте тиган с 2 с.л. зехтин в него. Изпържете котлетите от двете страни, по 3-4 минути от всяка страна. Извадете ги в чиния.
3. Нарежете лука, чушките и доматите на шайби. Нарежете орехите. Запържете зеленчуците в тигана, в който сте пържили рибата. Добавете орехите. Щом зеленчуците омекнат, върнете рибата и залейте с кокосовото мляко. Добавете доматеното пюре, разбъркайте и овкусете със сол и черен пипер.
4. Оставете соса да къкри на слаб огън 20 минути, като от време на време обръщате рибата.
5. Сервирайте в дълбока чиния сос със зеленчуци, а върху тях котлет шаран. Поръсете с нарязан на ситно магданоз.
Продукти
- 400 г котлети от шаран 100 г домати 100 г чушки 1 глава лук 1 с.л. нарязан магданоз 1 консерва кокосово мляко 3 ореха 50 г брашно сол и черен пипер зехтин 1 ч.л. доматено пюре
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Ненад Великович
Сръбска плескавица
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто
Рецепти Ненад Великович
Бърз чийзкейк
Рецепти Ненад Великович
Пенне с горгонзола и круши
Рецепти Ненад Великович
Пилешки гърди, пълнени с кисела ябълка
Рецепти Ненад Великович
Пилешко чоп суй
Рецепти Ненад Великович
Шоколадово брауни
Рецепти Ненад Великович
Шоколадов тарт
Рецепти Ненад Великович
Телешка супа
Рецепти Ненад Великович
Царевичен хляб /проя/