1. Поръсете котлетите шаран със сол и черен пипер от двете страни. Оваляйте ги в брашно.
2. Загрейте тиган с 2 с.л. зехтин в него. Изпържете котлетите от двете страни, по 3-4 минути от всяка страна. Извадете ги в чиния.
3. Нарежете лука, чушките и доматите на шайби. Нарежете орехите. Запържете зеленчуците в тигана, в който сте пържили рибата. Добавете орехите. Щом зеленчуците омекнат, върнете рибата и залейте с кокосовото мляко. Добавете доматеното пюре, разбъркайте и овкусете със сол и черен пипер.
4. Оставете соса да къкри на слаб огън 20 минути, като от време на време обръщате рибата.
5. Сервирайте в дълбока чиния сос със зеленчуци, а върху тях котлет шаран. Поръсете с нарязан на ситно магданоз.

Продукти

  • 400 г котлети от шаран 100 г домати 100 г чушки 1 глава лук 1 с.л. нарязан магданоз 1 консерва кокосово мляко 3 ореха 50 г брашно сол и черен пипер зехтин 1 ч.л. доматено пюре

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички