Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Шакшука с печени зеленчуци

категория 0/5
1. Загрейте фурната на 200 градуса с вентилатор. Нарежете доматите на едри парчета. Обелете чесъна. Постелете тава с хартия за печене. Сложете чушките и лука в едната част на тавата, а в другата - доматите и чесъна. Залейте ги с част от зехтина и ги посолете.

2. Изпечете зеленчуците за около 50 минути, трябва да започнат да се карамелизират. Извадете чушките и лука и ги обелете. Нарежете ги на ивички. Доматите и чесъна прехвърлете във висок съд и пасирайте. 

3. Загрейте останалия зехтин в тиган с термоустойчива дръжка. Пуснете кимиона, след 30 секунди добавете чушките и лука, а след минута налейте и доматите. 

4. Поръсете с наситнен магданоз. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте. Гответе, докато се сгъсти леко.

5. Чукнете 6 яйца отгоре. Загрейте фурната на 200 градуса с вентилатор. Печете ястието за 8-10 минути, докато яйцата се забулят.

6. Сервирайте с нарязан на ситно кориандър и натрошено сирене и люспи червен пипер.

Съвет:
Ако обичате пикантната храна, добавете и люта чушка в ястието, заедно с останалите чушки.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Стоян и Лора