Шакшука с печени зеленчуци
Рецепта от: Стоян и Лора
1. Загрейте фурната на 200 градуса с вентилатор. Нарежете доматите на едри парчета. Обелете чесъна. Постелете тава с хартия за печене. Сложете чушките и лука в едната част на тавата, а в другата - доматите и чесъна. Залейте ги с част от зехтина и ги посолете.
2. Изпечете зеленчуците за около 50 минути, трябва да започнат да се карамелизират. Извадете чушките и лука и ги обелете. Нарежете ги на ивички. Доматите и чесъна прехвърлете във висок съд и пасирайте.
3. Загрейте останалия зехтин в тиган с термоустойчива дръжка. Пуснете кимиона, след 30 секунди добавете чушките и лука, а след минута налейте и доматите.
4. Поръсете с наситнен магданоз. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте. Гответе, докато се сгъсти леко.
5. Чукнете 6 яйца отгоре. Загрейте фурната на 200 градуса с вентилатор. Печете ястието за 8-10 минути, докато яйцата се забулят.
6. Сервирайте с нарязан на ситно кориандър и натрошено сирене и люспи червен пипер.
Съвет:
Ако обичате пикантната храна, добавете и люта чушка в ястието, заедно с останалите чушки.
Продукти
- 6 яйца
- 150 г овче саламурено сирене
- 800 г домати
- 400 скилидки чесън
- 2 червени чушки
- 2 зелени чушки
- 1 глава лук
- 0.5 връзка магданоз
- 0.5 връзка кориандър
- 100 мл зехтин
- 1 ч.л. смлян кимион
- 0.5 ч.л. едър червен пипер
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Печено пиле с картофи и домати
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джейми Оливър
Пица "Маргарита" и пица калцоне