Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 200 градуса с вентилатор. Нарежете доматите на едри парчета. Обелете чесъна. Постелете тава с хартия за печене. Сложете чушките и лука в едната част на тавата, а в другата - доматите и чесъна. Залейте ги с част от зехтина и ги посолете.


2. Изпечете зеленчуците за около 50 минути, трябва да започнат да се карамелизират. Извадете чушките и лука и ги обелете. Нарежете ги на ивички. Доматите и чесъна прехвърлете във висок съд и пасирайте. 

3. Загрейте останалия зехтин в тиган с термоустойчива дръжка. Пуснете кимиона, след 30 секунди добавете чушките и лука, а след минута налейте и доматите. 

4. Поръсете с наситнен магданоз. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте. Гответе, докато се сгъсти леко.

5. Чукнете 6 яйца отгоре. Загрейте фурната на 200 градуса с вентилатор. Печете ястието за 8-10 минути, докато яйцата се забулят.

6. Сервирайте с нарязан на ситно кориандър и натрошено сирене и люспи червен пипер.

Съвет:
Ако обичате пикантната храна, добавете и люта чушка в ястието, заедно с останалите чушки.

Продукти

 

  • 6 яйца
  • 150 г овче саламурено сирене
  • 800 г домати
  • 400 скилидки чесън
  • 2 червени чушки
  • 2 зелени чушки
  • 1 глава лук
  • 0.5 връзка магданоз
  • 0.5 връзка кориандър
  • 100 мл зехтин
  • 1 ч.л. смлян кимион
  • 0.5 ч.л. едър червен пипер
  • сол и черен пипер на вкус

Свързани рецепти