1. Запържете каймата в тиган с малко мазнина. Добавете много ситно нарязания лук и подправките. Разбъркайте.
2. Обелете и нарежете дюлята на дребни кубчета. Сварете я в тенджера в ябълковия сок.
3. Махнете костилките на фурмите. Нарежете фурмите и намажете с тях толкова филии хляб, колкото покриват дъното на тавичката ви. Намажете с масло тавичката и наредете филиите с фурми. Отгоре разпределете прецедените дюли, а върху тях каймата.
4. В купа смесете яйцата, жълтъците, течната и заквасената сметана и розмарина. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте. Излейте половината смес върху каймата.
5. Другата половина от сместа объркайте с останалите филии хляб, нарязани на кубчета. Разпределете най-отгоре кубчетата хляб и изпечете шайтерхауфен до златисто.

Продукти

  • 500 г кайма 2 ч.л. подправка за месо 2 дюли или 8 круши 300 мл прясно изтискан ябълков сок 12 филии бял хляб 100 г фурми 2 яйца 2 жълтъка 250 мл течна сметана 2 с.л. заквасена сметана 1 стрък розмарин сол и черен пипер 1 глава лук

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички