Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Шайтерхауфен

категория 0/5
1. Запържете каймата в тиган с малко мазнина. Добавете много ситно нарязания лук и подправките. Разбъркайте.
2. Обелете и нарежете дюлята на дребни кубчета. Сварете я в тенджера в ябълковия сок.
3. Махнете костилките на фурмите. Нарежете фурмите и намажете с тях толкова филии хляб, колкото покриват дъното на тавичката ви. Намажете с масло тавичката и наредете филиите с фурми. Отгоре разпределете прецедените дюли, а върху тях каймата.
4. В купа смесете яйцата, жълтъците, течната и заквасената сметана и розмарина. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте. Излейте половината смес върху каймата.
5. Другата половина от сместа объркайте с останалите филии хляб, нарязани на кубчета. Разпределете най-отгоре кубчетата хляб и изпечете шайтерхауфен до златисто.
За деца:
да
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен