Начин на приготвяне:
1. За салатата от краставици обелете и нарежете на кубчета от по 1 см краставицата. Сложете я в купа и добавете към нея нарязаните на ситно лук и мента. Овкусете със сол и черен пипер, оцет и зехтин. Разбъркайте хубаво и покрийте салатата с прозрачно фолио. Оставете я да постои в хладилник за 10 минути.
2. За ориза нарежете на ситно лука и чесъна. Запържете ги за 3 минути в тенджера с малко зехтин.
3. Разрежете лютата чушка и отстранете семките и. Нарежете я на ситно. нарежете гъбите. Добавете шафрана, чушката и гъбите и ги запържете за минута. Добавете ориза и запържете и него за минута. След това го покрийте с вода и го оставете да къкри 10 минути.
4. Обелете и нарежете на кубчета от по 1 см едно узряло манго. Изцедете нахута от консерва. Добавете мангото, скаридите и нахута към ориза и ги оставете да поврат 2 минути. Внимавайте мангото да не е повече от скаридите. Накрая поръсете ястието със ситно нарязан кориандър.
2. За ориза нарежете на ситно лука и чесъна. Запържете ги за 3 минути в тенджера с малко зехтин.
3. Разрежете лютата чушка и отстранете семките и. Нарежете я на ситно. нарежете гъбите. Добавете шафрана, чушката и гъбите и ги запържете за минута. Добавете ориза и запържете и него за минута. След това го покрийте с вода и го оставете да къкри 10 минути.
4. Обелете и нарежете на кубчета от по 1 см едно узряло манго. Изцедете нахута от консерва. Добавете мангото, скаридите и нахута към ориза и ги оставете да поврат 2 минути. Внимавайте мангото да не е повече от скаридите. Накрая поръсете ястието със ситно нарязан кориандър.
Продукти
За салатата:
- 1 краставица
- 1 глава червен лук
- 0.5 връзка мента
- 2 с.л. оцет
- 1 с.л. зехтин
За ориза:
- 1 глава червен лук
- 2 скилидки чесън
- зехтин
- 1 червена люта чушка
- 250 г печурки
- 5 г шафран
- 1 манго
- 400 г сварен нахут
- 400 г дребни скариди
- 10 стръка кориандър
- сол и черен пипер