Шафранов ориз със скариди и нахут
1. За салатата от краставици обелете и нарежете на кубчета от по 1 см краставицата. Сложете я в купа и добавете към нея нарязаните на ситно лук и мента. Овкусете със сол и черен пипер, оцет и зехтин. Разбъркайте хубаво и покрийте салатата с прозрачно фолио. Оставете я да постои в хладилник за 10 минути.
2. За ориза нарежете на ситно лука и чесъна. Запържете ги за 3 минути в тенджера с малко зехтин.
3. Разрежете лютата чушка и отстранете семките и. Нарежете я на ситно. нарежете гъбите. Добавете шафрана, чушката и гъбите и ги запържете за минута. Добавете ориза и запържете и него за минута. След това го покрийте с вода и го оставете да къкри 10 минути.
4. Обелете и нарежете на кубчета от по 1 см едно узряло манго. Изцедете нахута от консерва. Добавете мангото, скаридите и нахута към ориза и ги оставете да поврат 2 минути. Внимавайте мангото да не е повече от скаридите. Накрая поръсете ястието със ситно нарязан кориандър.

Продукти

  • За салатата:1 краставица 1 глава червен лук 0.5 връзка мента 2 с.л. оцет 1 с.л. зехтинЗа ориза:1 глава червен лук 2 скилидки чесън зехтин 1 червена люта чушка 250 г печурки 5 г шафран 1 манго 400 г сварен нахут 400 г дребни скариди 10 стръка кориандър сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички