Шафранов ориз със скариди и нахут

Шафранов ориз със скариди и нахут

Начин на приготвяне:

1. За салатата от краставици обелете и нарежете на кубчета от по 1 см краставицата. Сложете я в купа и добавете към нея нарязаните на ситно лук и мента. Овкусете със сол и черен пипер, оцет и зехтин. Разбъркайте хубаво и покрийте салатата с прозрачно фолио. Оставете я да постои в хладилник за 10 минути.
2. За ориза нарежете на ситно лука и чесъна. Запържете ги за 3 минути в тенджера с малко зехтин.
3. Разрежете лютата чушка и отстранете семките и. Нарежете я на ситно. нарежете гъбите. Добавете шафрана, чушката и гъбите и ги запържете за минута. Добавете ориза и запържете и него за минута. След това го покрийте с вода и го оставете да къкри 10 минути.
4. Обелете и нарежете на кубчета от по 1 см едно узряло манго. Изцедете нахута от консерва. Добавете мангото, скаридите и нахута към ориза и ги оставете да поврат 2 минути. Внимавайте мангото да не е повече от скаридите. Накрая поръсете ястието със ситно нарязан кориандър.

Продукти

За салатата:

  • 1 краставица
  • 1 глава червен лук
  • 0.5 връзка мента
  • 2 с.л. оцет
  • 1 с.л. зехтин

За ориза:

  • 1 глава червен лук
  • 2 скилидки чесън
  • зехтин
  • 1 червена люта чушка
  • 250 г печурки
  • 5 г шафран
  • 1 манго
  • 400 г сварен нахут
  • 400 г дребни скариди
  • 10 стръка кориандър
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти