Начин на приготвяне:

1. Нарежете мидите* на кубчета от по 1 см. Сложете ги в купа и ги залейте със сока от лайм и оцета. Разбъркайте и оставете за 4-5 минути настрана.

2. Разрежете домата на четвъртинки, отстранете семките и нарежете на дребни кубчета. Лукът също нарежете на много ситно. Отстранете семките на лютите чушки и ги нарежете на много ситно. Смесете доматите, лука и лютите чушки в купа. Добавете нарязаните листа кориандър и сол. Разбъркайте.

3. Добавете предварително обеленото и нарязано кубчета от по 1 см авокадо. Разбъркайте. Добавете мидите и разбъркайте много добре.

4. За дресинга смесете доматен сок, чили сос и сос "Уорчестър". Залейте севичето и поднесете с пълнозърнести крекери.

 

*Вместо миди може да използвате филе от прясна бяла риба (без кожа и кости).

Продукти

  • 12 пресни миди "Сен-Жак"
  • 2 лайма, сок
  • 2 с.л. нарязан червен лук
  • 4 с.л. домати
  • 1 с.л. нарязана люта чушка Халапеньо
  • 1 с.л. бял винен оцет
  • сол
  • 1 с.л. нарязан на ситно кориандър
  • 1 авокадо
  • доматен сок
  • чили сос
  • сос "Уорчестър"

 

Свързани рецепти