Начин на приготвяне:

1. Сложете фидето в голяма купа и го залейте с вряла вода. Оставете го за 5-10 минути и го прецедете.
2. Поръсете сепиите с малко сол и ги опечете на скара, от двете страни, за около 20 минути. Нарежете ги на парченца и ги сложете в купа. Добавете нарязаните на ситно кориандър, сибирски лук и чесън. Овкусете с червен винен оцет, сол и зехтин. Разбъркайте добре.
3. Нарежете на ситно чесъна. Разрежете лютите чушки, отстранете семките им и ги нарежете на ситно. Загрейте тиган и сипете в него около 50 мл зехтин. Запържете чесъна и лютите чушки, поръсени със сол. Добавете фидето и запържете за кратко. Добавете мастилото и хайвера от сепия. Разбъркайте добре, докато фидето се оцвети в черно.
4. Сервирайте фидето в голяма чиния. Върху него поставете салатата от печена сепия.

Продукти

  • 6 сепии /без мастило/
  • мастило и хайвер от сепии
  • 6 скилидки чесън
  • 2 червени люти чушки
  • 250 г фиде вермичели
  • 1 връзка кориандър
  • 1 връзка сибирски лук
  • сол
  • оцет
  • зехтин

Свързани рецепти