Начин на приготвяне:
1. Разбийте жълтъците с меда с помощта на миксер в продължение на 5 минути, докато сместа удвои обема си.
2. Разбийте на ръка заквасената сметана и я добавете към жълтъчената смес. Добавете и розовата вода и разбъркайте внимателно на ръка.
3. Постелете тясна продълговата тавичка с прозрачно фолио така, че краищата му да стърчат навън. Изсипете сместа в тавичката и я сложете във фризера за 2 часа.
4. Нарежете ядките шам-фъстък на ситно. Извадете семифредото и поръсете малините и шам-фъстъка върху него. Разбъркайте така, че те да се поемат от сладоледа и заравнете. Покрийте със стърчащите краища фолио и оставете семифредото за още 3 часа във фризера.
5. Поставете сладоледа в хладилника за 20 минути преди поднасяне. Нарежете на филии и поднесете с пресни малини и смокини.
2. Разбийте на ръка заквасената сметана и я добавете към жълтъчената смес. Добавете и розовата вода и разбъркайте внимателно на ръка.
3. Постелете тясна продълговата тавичка с прозрачно фолио така, че краищата му да стърчат навън. Изсипете сместа в тавичката и я сложете във фризера за 2 часа.
4. Нарежете ядките шам-фъстък на ситно. Извадете семифредото и поръсете малините и шам-фъстъка върху него. Разбъркайте така, че те да се поемат от сладоледа и заравнете. Покрийте със стърчащите краища фолио и оставете семифредото за още 3 часа във фризера.
5. Поставете сладоледа в хладилника за 20 минути преди поднасяне. Нарежете на филии и поднесете с пресни малини и смокини.
Продукти
- 6 жълтъка
- 3 с.л. мед
- 250 г заквасена сметана
- 2 ч.л. розова вода
- 100 г пресни малини
- 3 с.л. ядки шам-фъстък