Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Семифредо

категория 0/5
1. Отделете белтъците и жълтъците. Към жълтъците добавете захар и ги разбийте на водна баня до изсветляване. Дръпнете купата от котлона и продължете да биете докато сместа се охлади.
2. Разбийте белтъците с малко захар докато станат на пяна. Добавете щипка сол и прясно изцеден лимонов сок.
3. Към сместа с жълтъци добавете бита сметана и горски плодове. Добавете и белтъците и разбъркайте внимателно, за да се запази пухкавостта им.
4. Излейте сместа във форма за кекс, покрита с хартия за печене или фолио. Загладете отгоре и я сложете във фризер за 12 часа
5. Извадете семифредото от формата, гарнирайте с бита сметана и плодове и поръсете с пудра захар.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен