Сбрисолона
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. С миксер разбийте маслото със захарта до пухкавост. Добавете остърганата вътрешност на шушулката ванилия. След това добавете яйцата едно по едно без да спирате разбиването.
2. Смелете бадемите фино в блендер. В купа смесете смлените бадеми, царевичното брашно и бакпулвера.
3. Добавете сухите продукти към разбиващата се смес. Разбийте до хомогенност. Накрая добавете настърганата лимонова кора.
4. Намажете с масло кръгла тавичка или форма /диаметър 24 см./ Постелете дъното и с хартия за печене. Изсипете сместа и я загладете. Подредете целите белени бадеми отгоре. Печете сладкиша на 150 градуса 45 минути.
2. Смелете бадемите фино в блендер. В купа смесете смлените бадеми, царевичното брашно и бакпулвера.
3. Добавете сухите продукти към разбиващата се смес. Разбийте до хомогенност. Накрая добавете настърганата лимонова кора.
4. Намажете с масло кръгла тавичка или форма /диаметър 24 см./ Постелете дъното и с хартия за печене. Изсипете сместа и я загладете. Подредете целите белени бадеми отгоре. Печете сладкиша на 150 градуса 45 минути.
Продукти
- 350 г масло 300 г захар 1 шушулка ванилия 4 яйца 1 лимон настъргана кора 300 г филирани бадеми 100 г царевично брашно 1 ч.л. бакпулверЗа украса:20 белени бадема
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Зелена баница със спанак
Рецепти Рудолф ван Веен
Пица с кладница, рукола и прошуто
Рецепти Бисквити с кашкавал
Рецепти Сладкиш със сушени сливи
Рецепти Фокача
Рецепти Рудолф ван Веен
Бохемски колачета
Рецепти Рудолф ван Веен
Колебяка
Рецепти Рудолф ван Веен
Кралски кейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Кекс с гранола
Рецепти Щрудел с месо