Начин на приготвяне:
1. С миксер разбийте маслото със захарта до пухкавост. Добавете остърганата вътрешност на шушулката ванилия. След това добавете яйцата едно по едно без да спирате разбиването.
2. Смелете бадемите фино в блендер. В купа смесете смлените бадеми, царевичното брашно и бакпулвера.
3. Добавете сухите продукти към разбиващата се смес. Разбийте до хомогенност. Накрая добавете настърганата лимонова кора.
4. Намажете с масло кръгла тавичка или форма /диаметър 24 см./ Постелете дъното и с хартия за печене. Изсипете сместа и я загладете. Подредете целите белени бадеми отгоре. Печете сладкиша на 150 градуса 45 минути.
2. Смелете бадемите фино в блендер. В купа смесете смлените бадеми, царевичното брашно и бакпулвера.
3. Добавете сухите продукти към разбиващата се смес. Разбийте до хомогенност. Накрая добавете настърганата лимонова кора.
4. Намажете с масло кръгла тавичка или форма /диаметър 24 см./ Постелете дъното и с хартия за печене. Изсипете сместа и я загладете. Подредете целите белени бадеми отгоре. Печете сладкиша на 150 градуса 45 минути.
Продукти
- 350 г масло
- 300 г захар
- 1 шушулка ванилия
- 4 яйца
- 1 лимон
- настъргана кора
- 300 г филирани бадеми
- 100 г царевично брашно
- 1 ч.л. бакпулвер
За украса:
- 20 белени бадема