Начин на приготвяне:

1. В блендер сложете кубчетата месо, нарязаните лук, чесън и чушки, кокосовите стърготини, куркумата и самбал. Добавете кокосовото мляко и пуснете блендера за кратко.
2. Накиснете шишовете в студена вода.
3. Увийте смляно месо около горната част на шишчетата.
4. Запечете шишчетата от двете страни на грил.
5. Направете сос от нарязани на кръгчета червени чушки и зелен лук, заляти със соев сос.

Продукти

  • 8 бамбукови шишчета
  • 600 г пилешки гърди
  • 2 глави лук шалот
  • 3 люти червени чушки
  • 125 г кокосови стърготини
  • 1 ч.л. куркума
  • 1 с.л. самбала манис или чили сос
  • 1 щипка сол
  • 150 мл кокосово мляко
  • 1 ч.л. куркума

За соса:

  • 2 стръка зелен лук
  • сладък соев сос
  • 2 червени люти чушки

Свързани рецепти