Сатараш

Сатараш

Начин на приготвяне:

1. Овкусете каймата със сол и черен пипер. Добавете щипка бакпулвер и сода бикарбонат и мачкайте. Добавете и съвсем малко вода /около 1 с.л./ и продължете да размесвате каймата. Щом започне каймата да се разтяга, тя е готова.
2. Нарежете лука на полумесеци, а чушката на ленти. Запържете ги в тиган с мазнина. След това добавете доматите, нарязани на полумесеци. Щом омекнат зеленчуците, разбийте яйцата в купа и ги овкусете със сол и черен пипер. Излейте ги върху зеленчуците. Бъркайте. Поръсете с магданоз.
3. Изрежете горната част на пластмасова бутилка и я напълнете с кайма. С притискане оформете кебапчета върху дъска. Изпечете кебапчета в грил-тиган от всички страни.
4. Добавете кебапчетата при зеленчуците и яйцата.
5. Гарнирайте сатараша с нарязан кашкавал, поръсен с розмарин, сол, пипер и зехтин.

Продукти

  • 400 г ситно смляна кайма
  • сол и черен пипер
  • 2 глави лук
  • 2 домата
  • 1 червена чушка
  • 3 яйца
  • 1 щипка сода бикарбонат
  • 1 щипка бакпулвер
  • 2 с.л. магданоз
  • 2 стръка розмарин

Свързани рецепти