Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Сармички на петолиние

Стъпки

  1. Prev1/4Next

    1. Омесете добре каймата със ситно нарязания лук, брендито и естрагона. Подправете със сол и пипер. Нарежете патладжана на много тънки филийки по дължина.
  2. Prev2/4Next

    2. Гриловайте филийките леко на скара или в грил-тиган без да слагате мазнина. Завийте малки сармички в грилованите патладжани и ги подредете в тавичка плътно една до друга.
  3. Prev3/4Next

    3. Смесете настърганите домати със ситно нарязания лук, чесъна, босилека и дафиновите листа. Овкусете със захарта, нарязания босилек и сол. Накрая добавете олиото и разбъркайте. Изсипете суровия доматен сос върху патладжаните.
  4. Prev4/4Next

    4. Изпечете ястието в силна фурна до желаната от вас гъстота на соса. Сервирайте сармичките топли.
категория 0/5
За деца:
да
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Йоланта Делибозова - Йоли