Сарми с кълцано месо

Продукти

  • 1 кисело зеле зелева чорба 1 кг обезкостени свински гърди 2 с.л. олио 1 стрък праз 1 ч.л. червен пипер 1 ч.л. чубрица черен пипер на вкус 1 шепа ориз 2 зърна бахар 2 дафинови листа

Начин на приготвяне:

  • 1. Нарежете праза на ситно и го задушете с олиото и малко вода докато поомекне. Прибавете двата вида пипер и чубрицата. Оставете настрана да изстине. 2. Накълцайте месото на ситни парченца. Към него прибавете задушения праз и ориза. Смесете много добре сместа, като прибавяте по малко зелева чорба. 3. Накъсайте зелката на отделни листа. Почистете ги от твърдите жилки и си направете листа за завиване на сармичките с желаната от вас големина. 4. На дъното на глинен гювеч поставете бахара и дафиновите листа и покрийте цялото дъно със зелеви листа.
  • 5. Завийте ст

Свързани рецепти

Виж всички