Сарми с кълцано месо

Сарми с кълцано месо

Подготовка

1. Нарежете праза на ситно и го задушете с олиото и малко вода докато поомекне. Прибавете двата вида пипер и чубрицата. Оставете настрана да изстине. 2. Накълцайте месото на ситни парченца. Към него прибавете задушения праз и ориза. Смесете много добре сместа, като прибавяте по малко зелева чорба. 3. Накъсайте зелката на отделни листа. Почистете ги от твърдите жилки и си направете листа за завиване на сармичките с желаната от вас големина. 4. На дъното на глинен гювеч поставете бахара и дафиновите листа и покрийте цялото дъно със зелеви листа.
5. Завийте ст

Продукти

  • 1 кисело зеле
  • зелева чорба
  • 1 кг обезкостени свински гърди
  • 2 с.л. олио
  • 1 стрък праз
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 ч.л. чубрица
  • черен пипер на вкус
  • 1 шепа ориз
  • 2 зърна бахар
  • 2 дафинови листа

Свързани рецепти