Сарми с кълцано месо
Рецепта от: Йоланта Делибозова - Йоли
Продукти
- 1 кисело зеле зелева чорба 1 кг обезкостени свински гърди 2 с.л. олио 1 стрък праз 1 ч.л. червен пипер 1 ч.л. чубрица черен пипер на вкус 1 шепа ориз 2 зърна бахар 2 дафинови листа
Начин на приготвяне:
- 1. Нарежете праза на ситно и го задушете с олиото и малко вода докато поомекне. Прибавете двата вида пипер и чубрицата. Оставете настрана да изстине. 2. Накълцайте месото на ситни парченца. Към него прибавете задушения праз и ориза. Смесете много добре сместа, като прибавяте по малко зелева чорба. 3. Накъсайте зелката на отделни листа. Почистете ги от твърдите жилки и си направете листа за завиване на сармичките с желаната от вас големина. 4. На дъното на глинен гювеч поставете бахара и дафиновите листа и покрийте цялото дъно със зелеви листа.
- 5. Завийте ст
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол