Сарми по антилски

Сарми по антилски

Начин на приготвяне:

1. Обелете и нарежете лука и чесъна на ситно. Чушката и доматите нарежете на кубчета. Лютата чушка нарежете на тънки кръгчета, като по желание премахнете или оставите семките и.
2. Сложете маслото в тиган и го оставете да се разтопи. Добавете каймата и я запържете докато си промени цвета, като я бъркате. Добавете доматеното пюре и разбъркайте. Добавете нарязаните зеленчуци и разбъркайте. Гответе докато зеленчуците намалят обема си. Тогава добавете нарязаните на кубчета гъби. Овкусете със сух риган, пикалили, рибен и соев сос. Ако сместа стане суха, добавете малко вода. Добавете и останалият ви от предишен ден сварен ориз и разбърквайте в продължение на 2 минути. Оставете пълнежа за сармите да се охлади.
3. Направете напречен разрез с нож, точно над твърдата основа на зелката. Отделете 12 листа от зелката. Бланширайте ги в тенджера с вряща подсолена вода за 1-1.5 минута. След това веднага ги прехвърляйте в купа с леденостудена вода, за да запазят цвета и витамините си.
4. Изрежете малко от твърдата жилка на всяко листо, поставете пълнеж в него и го завийте на сарма. Захванете краищата на сърмата с помощта на метална игла или дървено шишче.
5. Разбийте яйцата в купа. Разтопете бучка масло в тиган. Потапяйте или намазвайте с помощта на четка сармите с яйца и ги изпържете в маслото от двете страни, до ззлатиста коричка.

Продукти

  • 100 г сварен ориз
  • 1 глава лук
  • 1 скилидка чесън
  • 1 червена чушка
  • 1 люта чушка
  • 250 г гъби печурки
  • 1 домат
  • 75 г масло
  • 500 г телешка кайма
  • 2 кутийки х 68 г концентрирано доматено пюре
  • 2 ч.л. сух риган
  • 1 с.л. пикалили
  • 1 ч.л. рибен сос
  • 1 с.л. соев сос
  • 1 зелка
  • 2 яйца
  • бучка масло за пържене

Свързани рецепти