Сандвичите на Сара
1. Поръсете със сол и черен пипер парчето пилешки гърди, от двете страни. Загрейте добре тиган и сипете 1 с.л. олио в него. Запържете месото от двете страни, до златисто. Прехвърлете го в тавичка, постлана с хартия за печене и го печете 10-15 минути на 200 градуса.
2. Извадете месото и подредете слайсовете чедър върху него. Запечете го за още няколко минути, докато сиренето се разтопи.
3. Нарежете по дължина слайсовете бекон, на ленти. Изпържете ги с малко олио, до хрупкавост. Извадете ги върху кухненска салфетка.
4. Обелете и нарежете лука на тънки шайби. Доматът също нарежете на тънки кръгчета. Издълбайте авокадото и го нарежете на резени. Отделете листата маруля. За чили майонезата смесете в купа майонезата с двата вида червен пипер и овкусете със сол, черен пипер и захар. Разбъркайте и опитайте на вкус
5. В загрят тиган с около 1 с.л. олио изпържете филиите от двете страни, до златисто. Намажете най-долната филия с горчица. Подредете листа зелена салата, а върху нея филийки печено пилешко с чедър. Намажете още една филия с кетчуп и я поставете с намазаната страна нагоре върху пилешкото. Подредете листа маруля, филийки пилешко, парченца авокадо, шайби лук и домат. Поставете хрупкавия бекон. Третата филия намажете с чили майонеза и я поставете с намазаната страна надолу. Забучете сандвича с клечка или шиш и го разрежете на триъгълни парчета.

Продукти

  • 3 слайса бекон 1 парче пилешки гърди 50 мл олио сол и черен пипер 3 филии хляб 0.5 глава червен лук 0.5 домат 0.5 авокадо 0.5 маруля 1.5 ч.л. дижонска горчица 1.5 ч.л. кетчупЗа чили майонезата:3 с.л. майонеза 1.5 ч.л. едър лют червен пипер 1.5 ч.л. пушен червен пипер 1 ч.л. захар сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички