1. В купа сипете всички смлени подправки, чесъна на прах, едрия лют червен пипер и сушената мента. Добавете киселото мляко и разбъркайте до хомогенност.

2. Филетирайте скумрията, като направите разрез по гръбнака на всяка риба, след това пъхнете ножа под хрилете и отрежете. Обърнете острието и режете по дължината на рибата, до опашката. Извадете филетата, отрежете гръдната част и отстранете костите.

3. Върху голям лист алуминиево фолио разстелете 1/3 от къри пастата. Останалата паста намажете върху филетата скумрия. Подредете ги върху алуминиевото фолио. Поръсете със сол и черен пипер. Върху рибата разпръснете листата прясна мента, кориандър и къри листата. Поставете втори лист алуминиево фолио и завийте като пакет.

4. Поставете пакета с филетата скумрия върху добре разпалена скара за 10 минути. Можете да го поставите и върху добре загрят грил-тиган като печете по 2 минути от всяка страна.

5. За салатата нарежете на жулиени ябълката. На тънко нарежете резенето и маринования лук. Смесете ги и ги овкусете със сол, лимонов сок и зехтин.

6. Разрежете питките бриош по средата. Подредете по няколко листа маруля във всяко хлебче. Отгоре поставете филе скумрия в къри, а върху нея малко салата.

Продукти

  • 2 ч.л. смлян кориандър
  • 2 ч.л. смлян кимион
  • 2 ч.л. чесън на прах
  • 1 ч.л. пушен червен пипер
  • 1 с.л. гарам масала
  • 1 ч.л. смлян джинджифил
  • 1 ч.л. сушена мента
  • 1 ч.л. едър лют червен пипер
  • 250 мл пълномаслено кисело мляко
  • 1 малка връзка мента
  • 1 малка връзка кориандър
  • 6 пресни къри листа
  • 6 филета скумрия
  • 6 питки бриош
  • листа маруля или зелена салата
  • 1 глава маринован лук
  • 1/2 глава резене
  • 1/2 зелена ябълка
  • 1 лайм, сок
  • зехтин
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички