Сандвичи с шунка и сирене
1. Намажете всяка филия черен селски хляб с горчица.
2. Нарежете сиренето апенцелер и моцарелата на тънки резени и ги подредете върху две от намазаните с горчица филии. Поставете резен шунка върху сирената, а след това и горгонзола или синьо сирене, накъсано на парченца. Захлупете всяка филия с втора и притиснете добре.
3. разбийте яйцата в купа заедно с млякото. Овкусете със сол и черен пипер.
4. Поръсете сандвичите с брашно от двете им страни. разтопете маслото в тиган. Потопете всеки сандвич в панировката и ги изпържете от двете страни в маслото. По време на пържене, притиснете сандвичите добре, с помощта на преса за сандвичи или шпатула.
5. Разрежете всеки сандвич по средата и го поднесете топъл.

Продукти

  • 4 филии селски хляб 4 ч.л. дижонска горчица 40 г сирене апенцелер 40 г моцарела 4 слайса пушена шунка 2 с.л. сирене горгонзола 8 листа прясна салвия 2 яйца 50 мл прясно мляко сол и черен пипер 2 с.л. брашно 2 с.л. масло

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички