Сандвичи с шунка и сирене

Сандвичи с шунка и сирене

Начин на приготвяне:

1. Намажете всяка филия черен селски хляб с горчица.
2. Нарежете сиренето апенцелер и моцарелата на тънки резени и ги подредете върху две от намазаните с горчица филии. Поставете резен шунка върху сирената, а след това и горгонзола или синьо сирене, накъсано на парченца. Захлупете всяка филия с втора и притиснете добре.
3. разбийте яйцата в купа заедно с млякото. Овкусете със сол и черен пипер.
4. Поръсете сандвичите с брашно от двете им страни. разтопете маслото в тиган. Потопете всеки сандвич в панировката и ги изпържете от двете страни в маслото. По време на пържене, притиснете сандвичите добре, с помощта на преса за сандвичи или шпатула.
5. Разрежете всеки сандвич по средата и го поднесете топъл.

Продукти

  • 4 филии селски хляб
  • 4 ч.л. дижонска горчица
  • 40 г сирене апенцелер
  • 40 г моцарела
  • 4 слайса пушена шунка
  • 2 с.л. сирене горгонзола
  • 8 листа прясна салвия
  • 2 яйца
  • 50 мл прясно мляко
  • сол и черен пипер
  • 2 с.л. брашно
  • 2 с.л. масло

Свързани рецепти