Начин на приготвяне:

1. Поставете питките да се затоплят във фурната на 130 градуса.
2. Поставете филетата риба /калкан, писия, камбала или друга бяла риба/ върху голямо парче пергаментова хартия. Поръсете ги със сол, черен пипер и малко лют червен пипер. Поръсете брашното върху тях и ги овъргаляйте от всички страни.
3. Загрейте тиган с малко мазнина и изпържете рибата, по 3-4 минути от всяка страна. Преди да обърнете рибата настържете пармезана върху нея и обърнете. Изпържените филета риба разрежете на две по дължина.
4. За соса тартар сложете в блендер киселото мляко, киселите краставички, изтискайте сока на лимона, накъсайте магданоза и листата маруля, сложете отцедените каперси. Разбъркайте всичко.
5. Нарежете картофа на много тънки филийки, поставете го в тенджера и го покрийте с гореща вода. Варете го почти до готовност. Добавете граха и накъсаната мента към него. Щом зеленчуците се сварят ги прецедете. Смелете ги в блендер и овкусете със сол на вкус.
6. Разрежете питките на две. Намажете долната част със сос тартар, поставете пръчици риба, отново малко сос тартар, няколко стръка кресон и захлупете сандвича. Подредете сандвичите върху дървена дъска и ги поднесете с купички със сос тартар и грахово пюре и резени лимони.

За повече рецепти и информация посетете www.jamieoliver.com

Продукти

За сос Тартар:

  • 6 кисели краставички
  • 1 с.л. каперси
  • 250 г кисело мляко
  • 0.25 връзка магданоз
  • 1 лимон
  • сок
  • 1 бейби маруля

За пюрето от грах:

  • 1 картоф
  • 500 г замразен грах
  • 0.5 връзка прясна мента

  • 4 пълнозърнести питки
  • 480 г филе от бяла риба
  • сол и черен пипер
  • 1 щипка лют червен пипер
  • 0.5 ч.ч. брашно
  • зехтин
  • 25 г пармезан
  • кресон
  • 1 лимон

Свързани рецепти