За тези сандвичи ще ви трябва месо от предварително сварен омар и свежи зеленчуци. Месото от омар идеално се съчетава със сос айоли, който се приготвя лесно в домашни условия от жълтъци, горчица, оцет и олио.

Продукти

  • За соса айоли:
  • 2 жълтъка
  • 1 с.л. бял винен оцет
  • ½ ч.л. дижонска горчица
  • 1 скилидка чесън
  • 600 мл олио
  • ½ лимон, сок
  • морска сол
  • прясно смлян черен пипер
  • За пълнежа:
  • ½ краставица
  • 1 стрък селъри
  • 4 стръка пресен лук
  • 500 г месо от омар
  • Допълнително:
  • 4 продълговати питки бриош
  • шепа див лук

Начин на приготвяне:

  • 1. За соса айоли смесете в голяма суха стъклена купа жълтъците, оцета и горчицата. Овкусете със сол и черен пипер. Разбийте с помощта на тел. След това сипете на тънка струйка олиото, при непрекъснато разбъркване. Щом сместа се сгъсти, сосът е готов. Добавете фино настъргания чесън и ломонов сок.
  • 2. Нарежете на много ситно селърито и го сложете в купа. Разрежете краставицата наполовина и отстранете семките. Нарежете на дребни кубчета и добавете в купата. Добавете и нарязания на тънки кръгчета пресен лук. Накрая добавете нарязаното на по-едри парчета сварено месо от омар. Добавете 1-2 с.л. айоли и разбъркайте добре, така че всички продукти да са добре покрити.
  • 3. Разрежете хлебчетата по дължина, така че да се разтворят. Запечете ги в тиган с бучка масло. Намажете със сос айоли и напълнете със сместа с месо от омар. Поръсете с лимонов сок, ситно нарязан див лук и прясно смлян черен пипер.

Свързани рецепти

Виж всички