Сандвичи с месо от омар
Рецепта от: Донал Скиан
За тези сандвичи ще ви трябва месо от предварително сварен омар и свежи зеленчуци. Месото от омар идеално се съчетава със сос айоли, който се приготвя лесно в домашни условия от жълтъци, горчица, оцет и олио.
Продукти
- За соса айоли:
- 2 жълтъка
- 1 с.л. бял винен оцет
- ½ ч.л. дижонска горчица
- 1 скилидка чесън
- 600 мл олио
- ½ лимон, сок
- морска сол
- прясно смлян черен пипер
- За пълнежа:
- ½ краставица
- 1 стрък селъри
- 4 стръка пресен лук
- 500 г месо от омар
- Допълнително:
- 4 продълговати питки бриош
- шепа див лук
Начин на приготвяне:
- 1. За соса айоли смесете в голяма суха стъклена купа жълтъците, оцета и горчицата. Овкусете със сол и черен пипер. Разбийте с помощта на тел. След това сипете на тънка струйка олиото, при непрекъснато разбъркване. Щом сместа се сгъсти, сосът е готов. Добавете фино настъргания чесън и ломонов сок.
- 2. Нарежете на много ситно селърито и го сложете в купа. Разрежете краставицата наполовина и отстранете семките. Нарежете на дребни кубчета и добавете в купата. Добавете и нарязания на тънки кръгчета пресен лук. Накрая добавете нарязаното на по-едри парчета сварено месо от омар. Добавете 1-2 с.л. айоли и разбъркайте добре, така че всички продукти да са добре покрити.
- 3. Разрежете хлебчетата по дължина, така че да се разтворят. Запечете ги в тиган с бучка масло. Намажете със сос айоли и напълнете със сместа с месо от омар. Поръсете с лимонов сок, ситно нарязан див лук и прясно смлян черен пипер.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Лука Чиано
Ригате със скариди и прошуто
Рецепти Адам Лайо
Умай скариди
Рецепти Къртис Стоун
Тостади със скариди и салца от манго
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Морски дарове със сметана и пастис
Рецепти Ейнсли Хариът
Пикантни пържени стриди от остров Бруни с маринована краставица
Рецепти Хера Те Курапа
Стриди по 3 начина
Рецепти Ейнсли Хариът
Спагети с миди
Рецепти Стоян и Лора
Паеля с пиле и скариди
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Миди по провансалски
Рецепти Джъстин Скофийлд
Кралски скариди на скара с чеснов хляб