Сандвичи с чоризо и риба тон

Сандвичи с чоризо и риба тон

Начин на приготвяне:

1. Изсипете филето риба тон заедно с оилото в купа. Нарежете на ситно лука. Настържете скилидката чесън. Добавете лука, чесъна, каперсите, лютия кетчуп и майонезата към рибата. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте много добре, до получаването на гладка смес.
2. Нарежете чоризото на тънки лентички и ги запържете в капка олио, до хрупкавост.
3. Намажете една филия хляб за тост със сместа с риба тон. Върху нея подредете лентички запържено чоризо и захлупете с втора филия хляб. Притиснете сандвича и изрежете коричките на хляба. Разрежете сандвича на два триъгълника.
4. Нарежете на ситно сибирския лук и го поставете в дълбока чиния.
5. Потопете всеки триъгълен сандвич в сибирския лук така, че той да полепне по двете му страни, при пълнежа.
Вземете сандвичите с чоризо за пикник.

Продукти

  • 2 консерви риба тон в олио
  • 0.5 глава червен лук
  • 1 скилидка чесън
  • 1 ч.л. пушен червен пипер
  • 1 с.л. каперси
  • 1 стрък лют кетчуп
  • 4 с.л. майонеза
  • сол и черен пипер
  • 80 г чоризо
  • зехтин
  • 1 хляб за тост
  • 1 връзка сибирски лук

Свързани рецепти