1. За карамела загрейте сметаната в тенджерка. Добавете фъстъченото масло и разбъркайте с помощта на силиконова шпатула.

2. В умерено загрят тиган сипете половината захар и изчакайте да се разтопи. Сипете останалата захар и отново изчакайте да се разтопи. Разбъркайте със силиконова шпатула докато карамелът придобие тъмнозлатист цвят. Добавете горещата смес от сметана и фъстъчено масло. Разбъркайте до хомогенност и дръпнете от огъня.

3. За шоколадовия крем нарежете шоколада и го сложете в купа заедно с маслото. В тенджерка загрейте сметаната заедно с глюкозата. Щом сместа кипне, изсипете я върху шоколада. Разбъркайте с помощта на вилица докато шоколадът се разтопи. Оставете крема на стайна температура за 1 час, за да се сгъсти.

4. Намажете две филии с шоколадов крем. Поръсете едната с щипка сол и подредете кръгчета банан върху нея. Захлупете с другата. Намажете с масло горната филий и поръсете с пудра захар. Поставете сандвича с намазаната страна в загрят тиган. Запечете до златисто. Намажете горната страна с масло и поръсете с пудра захар. Обърнете сандвича и запечете отново до златисто.

5. Разрежете сандвича на две половини и поставете в чиния. Залейте с каремелен сос и поднесете.

Продукти

  • 25 г безсолно масло
  • 8 филии хляб
  • 1 банан
  • За карамела:
  • 150 мл пълномаслена течна сметана
  • 60 г фъстъчено масло
  • 100 г захар
  • За шоколадовия крем:
  • 125 мл течна сметана
  • 1 с.л. глюкоза
  • 110 г натурален шоколад

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички