1. Разстелете бадемите на един слой в плоска тавичка и ги печете в предварително загрята фурна на 175 градуса 10-15 минути.

2. Пресипете изстиналите бадеми в кухненски робот и ги смелете средно фино. 1 1/2 ч.ч. от смлените бадеми пресипете в купа и към тях добавете брашното и солта. Разбъркайте.

3. В голяма купа пресейте пудрата захар. Добавете нарязаното на кубчета студено масло и разбийте с помощта на миксер, до пухкав крем. Без да спирате разбиването, добавете жълтъците и ваниловия екстракт. Разбийте до хомогенност. След това, малко по малко, добавете сухите съставки, като разбивате на по-ниска скорост. Щом сместа стане хомогенна, преустановете разбиването.

4. Разделете тестото по равно върху два листа хартия за печене и го оформете на руло (дължина 30 смм, диаметър 2 см). След това завийте всяко руло стегнато в хартията и поставете в хладилник за 1 час.

5. Отделете 1/2 ч.ч. от останалите смлените бадеми в плитка тавичка. Останалото количество пресипете в кухненски робот и добавете щипка сол към тях.  Разбивайте докато се получи бадемово масло, като периодично обирате сместа от стените на уреда. Превръщането на бадемите в бадемово масло ще отнеме около 15-20 минути.

6. Нарежете стегнатото тесто на кръгчета с дебелина 6 мм и ги подредете в тави, постлани с хартия за печене, на 2.5 см. едно от друго. Печете в предварително загрята фурна на 175 градуса 18-20 минути.

7. За крема сипете масло със стайна температура в голяма купа и добавете към него пресята пудра захар, сол и 1 ч.ч. бадемово масло. Разбийте с помощта на миксер. Пресипете крема в пош с гладък накрайник.

8. Обърнете на обратно половината изпечени бисквити и шприцовайте върху тях топка от крема. Захлупете с бисквити и притиснете леко.

Продукти

  • За бисквитите:
  • 5 ч.ч. сурови бадеми
  • 3 3/4 ч.ч. брашно
  • 3/4 ч.л. сол
  • 2 ч.ч. + 4 с.л. студено безсолно масло
  • 3/4 ч.ч. захар
  • 2 големи жълтъка
  • 1 ч.л. ванилов екстракт
  • За крема:
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1/2 ч.ч. захар
  • 4 с.л. безсолно масло

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички