Сандвич със скумрия и доматена салца

Сандвич със скумрия и доматена салца

Начин на приготвяне:

1. За доматената салца обелете и нарежете на ситно лука и чесъна. Задушете ги в тиган с малко зехтин за 3 минути.
2. Нарежете чушката на кубчета и я добавете в тигана, разбъркайте и гответе още 3 минути. Отстранете коронката на доматите и ги нарежете на кубчета. Добавете доматите, кетчупа и оцета и разбъркайте. Оставете салцата да къкри 10 минути. Прехвърлете я в купичка.
3. Изрежете кората на филиите хляб и ги препечете леко. Почистете пушената скумрия от кости и накъсайте месото и. Смесете изварата с 1 с.л. кисело мляко и я разбъркайте до гладкост и я добавете към рибата. Разбъркайте. Нрежете репичките на тънки полумесеци, добавете ги към рибата и овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте добре.
4. Нарежете краставицата на тънки кръгчета. Върху една филийка подредете кръгчета краставица, върху нея разстелете слой салата с риба. Отгоре поставете втора филийка, подредете краставица, върху нея салата, отново краставица и захлупете с трета филийка.
5. Поднесете сандвичите, разрязани на два триъгълника, гарнирани с доматена салца и рукола, леко поръсена със сол и зехтин.

Продукти

За доматената салца:

  • 6 домата
  • 2 глави лук шалот
  • 1 скилидка чесън
  • 1 жълта чушка
  • зехтин
  • 2 с.л. бял винен оцет
  • 2 с.л. кетчуп

За сандвичите:

  • 12 филии пълнозърнест хляб
  • 400 г пушена скумрия
  • 1 краставица
  • 1 връзка репички
  • 100 г извара
  • 150 г рукола
  • зехтин
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти