Сандвич със скумрия и доматена салца
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. За доматената салца обелете и нарежете на ситно лука и чесъна. Задушете ги в тиган с малко зехтин за 3 минути.
2. Нарежете чушката на кубчета и я добавете в тигана, разбъркайте и гответе още 3 минути. Отстранете коронката на доматите и ги нарежете на кубчета. Добавете доматите, кетчупа и оцета и разбъркайте. Оставете салцата да къкри 10 минути. Прехвърлете я в купичка.
3. Изрежете кората на филиите хляб и ги препечете леко. Почистете пушената скумрия от кости и накъсайте месото и. Смесете изварата с 1 с.л. кисело мляко и я разбъркайте до гладкост и я добавете към рибата. Разбъркайте. Нрежете репичките на тънки полумесеци, добавете ги към рибата и овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте добре.
4. Нарежете краставицата на тънки кръгчета. Върху една филийка подредете кръгчета краставица, върху нея разстелете слой салата с риба. Отгоре поставете втора филийка, подредете краставица, върху нея салата, отново краставица и захлупете с трета филийка.
5. Поднесете сандвичите, разрязани на два триъгълника, гарнирани с доматена салца и рукола, леко поръсена със сол и зехтин.
2. Нарежете чушката на кубчета и я добавете в тигана, разбъркайте и гответе още 3 минути. Отстранете коронката на доматите и ги нарежете на кубчета. Добавете доматите, кетчупа и оцета и разбъркайте. Оставете салцата да къкри 10 минути. Прехвърлете я в купичка.
3. Изрежете кората на филиите хляб и ги препечете леко. Почистете пушената скумрия от кости и накъсайте месото и. Смесете изварата с 1 с.л. кисело мляко и я разбъркайте до гладкост и я добавете към рибата. Разбъркайте. Нрежете репичките на тънки полумесеци, добавете ги към рибата и овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте добре.
4. Нарежете краставицата на тънки кръгчета. Върху една филийка подредете кръгчета краставица, върху нея разстелете слой салата с риба. Отгоре поставете втора филийка, подредете краставица, върху нея салата, отново краставица и захлупете с трета филийка.
5. Поднесете сандвичите, разрязани на два триъгълника, гарнирани с доматена салца и рукола, леко поръсена със сол и зехтин.
Продукти
- За доматената салца:6 домата 2 глави лук шалот 1 скилидка чесън 1 жълта чушка зехтин 2 с.л. бял винен оцет 2 с.л. кетчупЗа сандвичите:12 филии пълнозърнест хляб 400 г пушена скумрия 1 краставица 1 връзка репички 100 г извара 150 г рукола зехтин сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Зелен пастет
Рецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон
Рецепти Божана Кацарова
Моята рецепта за миш-маш
Рецепти Джейми Оливър
Карпачо
Рецепти Джейми Оливър
Брускети с гъби
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто
Рецепти Ненад Великович
Чушки в сметана
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Зеленчуков чипс
Рецепти Татана с домати
Рецепти Терин от сирене и зеленчуци